De vele gezichten van… Michael B. Jordan

Michael B Jordan

Michael B. (Bakari) Jordan werd geboren op 9 februari 1987 in Santa Ana, Californië. Na er twee jaar te hebben gewoond verhuisde het gezin naar Newark, New Jersey, waar hij naar school ging. Hij speelde basketbal en had eigenlijk geen ambitie om te gaan acteren. Hij deed modellenwerk voor diverse bedrijven en rolde uiteindelijk wel het acteervak in. Dat waren eerste korte cameo’s in Cosby en The Sopranos en daarna een rol in Hardball. Hij werd door zijn rol als Wallace in The Wire echter bekender. Hij speelde in de soap All My Children en had gastrollen in CSI, Without a Trace, Cold Case en Law & Order. Hij had een grotere rol in de serie Friday Night Lights en in Parenthood. Filmrollen waarin hij te zien is zijn Red Tails, Chronicle, Fruitvale Station, That Awkward Moment en Fantastic Four. In zijn volgende film, Creed, speelt hij de zoon van Apollo Creed uit de Rocky films, samen met Sylvester Stallone.

Michael B Jordan

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Michael B. Jordan rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van… Michael B. Jordan

    • Chronicle vond ik een goede film en hij was er ook erg goed in. Fruitvale is zeker een aanrader…wist me wel te raken (ook al heb ik wel enige puntjes van kritiek op de film).

Leave a Reply

Your email address will not be published.