Lila & Eve (2015)

Lila & Eve recensie

Het verlies van je kind is het ergste wat je als ouder kan overkomen en helaas is dat precies wat Lila (Viola Davis) meemaakt. Haar zoon wordt tijdens een drive-by doodgeschoten. Ze besluit naar een bijeenkomst te gaan van moeders die hetzelfde meegemaakt hebben. Alhoewel ze niet graag het woord neemt legt ze contact met Eve (Jennifer Lopez), die haar dochter kwijt is. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, ze helpen elkaar en besluiten op een gegeven moment het recht in eigen hand te nemen en het werk te doen wat de politie volgens hen laat liggen…en meer.

Lila & Eve bespreking

De twee hoofdrolspelers waren voor mij genoeg reden om deze film te zien. Viola Davis vind ik altijd heel goed acteren en ook Jennifer Lopez heeft zichzelf in diverse films bewezen. Het verhaal doet sterk denken aan een vrouwelijke versie van Death Wish, waarbij de twee wraak nemen op iedereen die betrokken lijkt te zijn bij de dood van de zoon van Lila. Daarbij is het Eve die vaak het voortouw neemt, waarbij Lila aanvankelijk geschokt is omdat ze precies weet hoe het is om iemand te verliezen, maar ze wordt harder en twijfelt net zoals Eve niet langer.

Lila & Eve review

Toch is de film niet alleen een verhaal over wraak. Ook de pijn en de relatie die Lila heeft met haar andere zoon (en de foute stappen die hij mogelijk gaat maken) maken ook deel uit van de film. Samen met de onderlinge relatie tussen Lila en Eve geeft dat de film hart. De film heeft af en toe verrassingen, maar de grootste was net iets te duidelijk neergezet, waardoor ik een bepaald moment al halverwege de film aan zag komen. Dat deed wel iets af aan de spanning. Desondanks is Lila & Eve een vermakelijk tussendoortje, met drama, wat humor, actie en geweld.

4 reacties op “Lila & Eve (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published.