Vraag van de week: Heb je wel eens filmlocaties bezocht?

Vraag van de week

De plekken waar films geschoten zijn variëren sterk, vaak is dat op sets die voor de film gebouwd zijn, maar er worden ook regelmatig echte locaties gebruikt. De vraag van deze week is dan ook:

Heb je wel eens filmlocaties bezocht?

Zelf groeide ik op in Rotterdam en er zijn diverse locaties in de stad die voor diverse films gebruikt zijn.

Who Am I?

Jacki Chan gleed in Who Am I naar beneden op het schuine gedeelte van dit gebouw, dat zich aan de Maas bevindt.
Daarnaast gebruikte hij diverse andere locaties, zoals bijvoorbeeld de koopgoot.

Wat films wel vaak doen is hun eigen versies van bekende steden creëren. Wanneer je ook daadwerkelijk de stad kent is het resultaat vaak erg desoriënterend omdat je weet dat er dingen niet kloppen. Who Am I? deed dat ook, maar er zijn meer voorbeelden te bedenken.

M’n Opa de Bankrover
M’n Opa de Bankrover werd bijvoorbeeld ook gedeeltelijk opgenomen in Rotterdam. Het is een kinderfilm waarin een opa, je raadt het al, een bank berooft. De lokatie die gebruikt wordt als bank is dat in het echt echter niet. De film bevat ook een stuk waarin de opa met de kinderen gaat rijden, waarbij de auto het ene moment op de Coolsingel rijdt en het volgende moment op onverklaarbare wijze plotseling in Den Haag rijdt.

Lost in Translation
Een aantal jaar geleden ging ik drie weken op vakantie naar Japan en toen ik in Tokyo was heb ik nog langs het hotel gelopen waar Lost in Translation werd opgenomen. Daarnaast bezocht ik het extreem drukke kruispunt dat ook in de film voorkomt.

Dat zijn er een aantal die ik me meteen kan herinneren, maar er zijn vast nog andere.

Heb je wel eens filmlocaties bezocht?

17 reacties op “Vraag van de week: Heb je wel eens filmlocaties bezocht?

  1. Het stadje Hope in Canada waar First Blood is opgenomen. Met toen nog de bekende brug, die is een paar jaar geleden gesloopt.

  2. Ik heb per ongeluk een filmlocatie bezocht toen ik door Den Haag liep om met collega’s te gaan eten en opnames voor de film Smoorverliefd ons pad blokkeerde. :p

  3. Ik ben een paar jaar geleden zonder het in eerste instantie te weten op een filmlocatie geweest. De Contra Dam/Locarno Dam in Zwitserland, een locatie uit de James Bond film GoldenEye. Was super indrukwekkend 🙂

  4. Een paar maandjes geleden nog waren ze bij mij om de hoek bezig met de opnamen van J. Kessels. Erg leuk om dit van dichtbij mee te maken.

    Wat langer geleden veel sets gezien van het eerste seizoen van Smeris. Maar als je dan de fragmenten ziet waarin ze achter het stuur zitten zie je dat van logica geen sprake is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.