Trainwreck (2015)

Recensie Trainwreck

Alhoewel Amy Schumer al enige tijd bekend is in Amerika, is ze hier nog relatief onbekend. Ze is een stand-up comedian die op Comedy Central haar eigen show heeft, Inside Amy Schumer. Trainwreck is haar eerste grote film en daarvoor werkte ze samen met Judd Apatow, die eerder verantwoordelijk was voor geslaagde komedies als The 40 Year Old Virgin en Knocked Up. De vraag is of die combinatie geslaagd is of zoals de titel een “trainwreck” is.

Review Trainwreck

Net zoals de personages in Bro’s Before Ho’s leert Amy (Amy Schumer) al op vroege leeftijd van haar vader dat monogamie maar niets is. Het is een les die ze ter harte neemt. Ze houdt het voornamelijk bij one-night-stands en de vriend die ze wat regelmatiger ziet heeft ze totaal geen gevoelens voor (behalve dan z’n zwaar getrainde lichaam). Ze werkt bij een trashy magazine dat met ijzeren vuist geregeerd wordt door Dianna (een onherkenbare Tilda Swinton). Daar krijgt ze de opdracht om een portret te maken over de chirurg waar alle bekende sporters naar toe gaan, Aaron (Bill Hader). Ze heeft totaal geen interesse in sport, maar gaat toch bij hem op bezoek en naarmate de twee meer tijd doorbrengen lijkt er iets te ontstaan tussen de twee, tot grote schrik van Amy. Zal ze haar angsten de baas kunnen blijven?

Bespreking Trainwreck

In principe is dit natuurlijk een romantische komedie, maar dan een wat rauwere versie daarvan. Amy Schumer weet de film uitstekend te dragen en haar chemie met Bill Hader overtuigt. Naast deze twee hoofdrolspelers vallen echter ook basketballer LeBron James en worstelaar John Cena op, die beide erg grappig uit de hoek komen. Naast de romantische verhaallijn probeert Amy ook samen met haar zus Kim (Brie Larson) er voor te zorgen dat hun vader zich thuis gaat voelen in een tehuis. Al die verschillende onderdelen zorgen ervoor dat Trainwreck een erg geslaagde komedie geworden is met de elementen die je van een Apatow film mag verwachten.

7 reacties op “Trainwreck (2015)

    • Omdat ik gemengde gevoelens heb over Schumer. Ze is af en toe grappig maar soms weet ze ook wel op m’n zenuwen te werken. Dus daarom πŸ™‚

  1. Pingback: Nieuw in de bioscoop: Trainwreck, We Are Your Friends en meer! | BE COOL, SODAPOP

  2. Wil ik binnenkort wel een kans geven al begin ik me langzamerhand wel af te vragen waarom Amerikaanse komedies tegenwoordig allemaal de speelduur van 120 minuten aan moeten tikken…

    • Dat is inderdaad ook iets wat me opvalt en iets wat ik ook niet echt snap. Voor mij is een komedie van anderhalf uur prima….langer is meestal niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.