World of Tomorrow (2015)

Recensie World of Tomorrow

Sinds ik het hilarische/absurdistische/schokkende, Oscar genomineerde Rejected (te zien op Youtube) van Don Hertzfeldt zag was ik ‘n fan van de manier waarop hij tekent en ook z’n humor. Toen ik eerder dit jaar in een podcast hoorde dat hij een nieuwe short had was ik dan ook erg benieuwd. Z’n tekeningen zijn erg simpel, maar het past perfect bij wat hij over wil brengen. Voor deze short, van 17 minuten, nam hij gesprekken op die hij had met z’n 4-jarig nichtje, Winona Mae en gebruikte hij voor deze indrukwekkende reis in de toekomst.

Review World of Tomorrow

Het verhaal gaat over de 4-jarige Emily die wordt gebeld door zichzelf uit de toekomst, waar ze al diverse keren gekloond is. De oudere Emily transporteert haar naar de toekomst en vertelt haar hoe deze er nu uitziet en wat er met de mensheid staat te gebeuren. Ze vertelt over haar eigen leven, haar werk en liefdes waarop de jonge Emily op allerlei manieren reageert.

Bespreking World of Tomorrow

Het is moeilijk om World of Tomorrow goed te beschrijven, de animatie is grotendeels even simpel als je van Hertzfeldt gewend bent, maar in combinatie met abstracte achtergronden en diverse interessante, futuristische concepten (die je normaal niet samen in een film ziet) is hij er in geslaagd een complex geheel te creëren dat nergens mee te vergelijken is. Als je open staat voor iets heel anders en zijn humor kan waarderen, dan is World of Tomorrow het kijken waard. De film is te huren via Vimeo.

2 reacties op “World of Tomorrow (2015)

  1. Klinkt abstract maar tegelijkertijd interessant. Ik ben niet bekend met het werk van Hertzfeldt dus daar moet ik dan maar eens verandering in gaan brengen

    • Ja, raad je aan om de Oscar winnende short te bekijken. Als je dat helemaal niets vind dan is deze misschien ook niet voor jou, maar ik heb er echt van genoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.