Mission Impossible: Rogue Nation (2015)

Recensie Mission Impossible Rogue Nation

Als je bekend bent met Steve Jobs, dan heb je vast gehoord van zijn “reality distortion field”, waarmee hij in staat was om anderen te overtuigen dat iets wat onmogelijk leek toch kon. Naar mijn mening heeft Tom Cruise diezelfde techniek goed onder de knie en laat hij in de Mission Impossible serie zien dat hij zelf de meest fantastische stunts kan uitvoeren, waarmee hij de harten van veel filmliefhebbers heeft weten te winnen. De nieuwe Mission Impossible film, Rogue Nation draait nu in de bioscopen en je kan bijna niet gemist hebben dat hij in deze film aan de zijkant van een opstijgend vliegtuig hangt. Slaagt Tom Cruise er nu weer in het publiek in z’n greep te houden?

Review Mission Impossible Rogue Nation

Tijden zijn verandert voor het IMF (Impossible Mission Force): Ethan Hunt (Tom Cruise) wordt gezocht door de CIA en de regering is van plan het IMF op te heffen. Het is dus bijna niet meer mogelijk om missies uit te voeren, maar Ethan is “The Syndicate” op het spoor, een soort anti-IMF die verantwoordelijk lijkt te zijn voor diverse ongelukken die invloed hebben op de machtsverhoudingen in de wereld. Ethan ontdekt steeds meer informatie, maar wordt gevangen door het IMF en ondervraagd door Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), die een dubbele agenda lijkt te hebben. Door diverse aanwijzingen te volgen probeert Ethan, met behulp van zijn team, The Syndicate te ontmaskeren in een avontuur dat zich in verschillende locaties over de hele wereld afspeelt.

Bespreking Mission Impossible Rogue Nation

Als Mission Impossible voor één ding garant staat dan is het wel actie en Rogue Nation is daarop geen uitzondering. De film opent met het gehypte hangen aan een vliegtuig en weet tijdens zijn speelduur nog diverse andere “high adrenaline” momenten te creëren zoals een motorachtervolging en een infiltratie in een beveiligde omgeving. Alhoewel deze momenten genoeg reden zijn om de film te zien wist het “reality distortion field” me echter deze keer niet te betoveren. Het verhaal is natuurlijk nooit het sterkste punt geweest van de franchise, maar hier slaagde de film er niet in me mee te voeren. De “bad guy” was helaas weer niet sterk (een probleem dat de franchise eerder ook had) en ook de missies misten voor mij wat spanning. Daardoor verliet ik uiteindelijk de zaal toch enigszins teleurgesteld.

9 reacties op “Mission Impossible: Rogue Nation (2015)

  1. Jammer dat de film tegenviel. Ik ben niet zo’n fan van deze franchise, maar ik heb de eerste 4 films gezien dus ik zal deze waarschijnlijk ook wel een keer kijken.

  2. Je hebt een punt dat de bad guy weer niet van het sterkte kaliber is maar in tegenstelling tot het 3e en 4e deel vond ik dat iets meer aandacht was besteed aan het verhaal. Nog steeds niet top maar wel ietsjes beter.

    Jammer dat je m uiteindelijk toch tegen vond vallen.

    • Had van te voren niet verwacht dat ik ‘m niet zo goed zou vinden, dus de teleurstelling was groot. Toch ga ik echt wel weer naar het volgende deel 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.