Vraag van de week: Welke klassieke films heb je nog niet gezien?

Vraag van de week

Ik denk dat elke filmliefhebber wel iets toe te geven heeft als het over klassieke films gaat. Zelf heb ik er diverse pas de afgelopen vier a vijf jaar voor de eerste keer gezien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de eerste twee Alien films, A Clockwork Orange of Ferris Bueller’s Day Off en Predator.

Toch zijn er nog steeds veel films die op m’n “to watch” lijst staan en als ik een andere blogger dan weer eentje zie beschrijven die ik nog niet heb gezien wordt deze weer langer. Toch neem ik het mezelf niet kwalijk dat ik ze nog niet gezien heb, maar het is vervelend als je ergens niets over kan zeggen. Dat is ook een belangrijke reden voor mij geweest om dit jaar m’n Blindspot series te doen, zodat ik mezelf ook een beetje dwing om meer films te zien die ik al langer van plan ben te zien.

De vraag deze week is:
Welke klassieke films heb je nog niet gezien waarvan je denkt dat je ze eigenlijk zo snel mogelijk moet kijken?

Zelf denk ik dat ik meer werk zou moeten zien van een aantal regisseurs uit Europa zoals Fellini, Bergman en Clouzot. En ook al heb ik al een groot aantal films uit de IMDB top 250 gezien, toch zijn daar ook nog 15 titels die ik niet bekeken heb.

Welke klassieke films heb je nog niet gezien waarvan je denkt dat je ze eigenlijk zo snel mogelijk moet kijken?

10 reacties op “Vraag van de week: Welke klassieke films heb je nog niet gezien?

    • Dat is een lange zit waarvoor je tijd moet maken. Ik heb dat destijds ook gedaan. Alhoewel misschien geen klassieker moet ik dat ook nog doen voor de lange versie van Red Cliff die ik al jaren heb liggen 🙂

  1. The Godfather films en ik heb de meeste Star Wars films nog niet gezien. Aan de ene kant films die ik als filmliefhebber gezien moet hebben, maar ze spreken me totaal niet aan.

    • Ik zou zeggen om dan met The Godfather films te beginnen. Het zijn films die naast het geweld toch voornamelijk draaien om familierelaties. Star Wars kan ik begrijpen, alhoewel ik ze kan waarderen ben ik daar niet zo’n fan van…maar zoals je zegt, je moet ze als filmliefhebber toch een keer gezien hebben 🙂

  2. Net zoals Gwen staan The Godfather én de Star Wars-films nog op mijn lijstje, maar nee, ze trekken mij ook niet echt aan. Verder moet ik Gone With the Wind écht nog een keer zien (maar pfoe, wat een lange film!) én One Flew Over The Cuckoo’s Nest hoort er ook wel bij, eigenlijk.

    • Wat ik ook tegen Gwen zei, in ieder geval aan The Godfather beginnen. Daarnaast is One Flew over the Cuckoo’s Nest ook zeker de moeite waard, erg sterke film.

  3. Die heb ik allemaal gezien en zou je aanraden om als eerste Witness for the Prosecution en The Bicycle Thief te kijken.

  4. Een blik op de IMDB lijst leert me dat ik me eigenlijk heel erg moet gaan schamen. Ik heb echt nog heel veel films niet gezien. The Godfather staat hoog op mijn ‘must see’ lijst, samen met Rear Window, Casablanca, Memento en Taxi Driver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.