Vraag van de week: Bekijk je soms een slechte film opnieuw voor een specifieke reden?

Vraag van de week

Het begin van de nieuwe week betekent natuurlijk weer een nieuwe vraag. Een tijdje geleden besloot ik een film opnieuw te kijken die ik al jaren niet gezien had. Destijds vond ik ‘m goed, maar tijdens het opnieuw zien van de film realiseerde ik me dat de film verschrikkelijk slecht was, maar dat er toch een reden is waarom ik ‘m nog een keer zou kijken. De vraag van deze week is:

Bekijk je soms een slechte film opnieuw voor een specifieke reden?

Tarantino Little Nicky

De film waar ik het over heb is Little Nicky met Adam Sandler. Zoals ik al zei is het een erg slechte film, maar het bovenstaande karakter is de reden dat ik toch blijf kijken, simpelweg omdat ik ‘m wil zien. Het is Quentin Tarantino die een blinde geestelijke die elke keer wegrent wanneer Little Nicky (de zoon van de duivel) langs loopt. Er gebeurt elke keer iets anders met hem en hij maakt ook deel uit van het alternatieve einde van de film. Het is maar een kleine rol, maar die stukjes kan ik geen genoeg van krijgen.

Bekijk je soms een slechte film opnieuw voor een specifieke reden?

14 reacties op “Vraag van de week: Bekijk je soms een slechte film opnieuw voor een specifieke reden?

  1. Slechte films bekijk ik alleen opnieuw als ze hilarisch slecht zijn en vanwege onkunde en knulligheid bij elke kijkbeurt tot meerdere schaterlachen leiden, zoals Plan 9 From Outer Space (1959), het Mexicaanse gedrocht El Barón Del Terror (a.k.a. Brainiac) (1962) en natuurlijk The Room (2003) met de onnavolgbare en vooral vaak onverstaanbare Tommy Wiseau.

    • Daar kan ik me wel in vinden. Tijdje geleden weer eens een Seagal film gezien, maar wist er toch nog van te genieten.

  2. films die ik haat zie ik eigenlijk niet terug avatar of knowing bv maar trolls 2 (iedereen vind die slecht) ik vind die wel lachen en zie ik soms nog wel

    • Heb je ook die documentaire gezien over Trolls 2? Eén van de hoofdrolspelers is in het dagelijks leven een tandarts. De film zelf heb ik niet gezien, maar de documentaire best goed. Deze heet Best Worst Movie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.