Top 10 vrouwelijke actiehelden

Top 10 Vrouwelijke actiehelden
Na recent de nieuwe Terminator film bekeken te hebben zat ik na te denken welke vrouwelijke actiehelden ik in een top 10 zou zetten. Over de jaren zijn dat er een flink aantal geweest en dit zijn m’n tien favorieten.

10. Katniss Everdeen

Katniss Everdeen

Ze wordt door de omstandigheden waarin ze zich bevindt gedwongen om te vechten en wordt een symbool voor de revolutie. Een karakter die niet alleen kan vechten, maar ook emotioneel goed neergezet wordt.

9. Hit Girl

Hit Girl

De jongste actieheld in dit lijstje, maar Hit Girl laat in Kick-Ass zien dat je ook “kleine meisjes” niet moet onderschatten. Haar naam is erg toepasselijk.

8. Evelyn Salt

Evelyn Salt

Angelina Jolie nam deze rol op zich die eigenlijk geschreven was om door een man gespeeld te worden (Tom Cruise werd er voor benaderd). Het resultaat is een karakter dat gevaarlijk en goed in haar werk is.

7. Rita Vrataski

Rita Vrataski

Haar bijnaam in Edge of Tomorrow is Full Metal Bitch en daar is een reden voor. Rita heeft namelijk dezelfde ervaring als het karakter dat Tom Cruise speelt gehad waardoor ze in gevechten onverslaanbaar leek omdat ze precies wist wat er zou gaan gebeuren. Zonder die gave is ze echter nog steeds iemand waar je rekening mee moet houden.

6. Hanna

Hanna

Wanneer je door je vader zestien jaar lang getraind bent om een gevaarlijke en efficiรซnte killer te zijn is er maar weinig wat je kan tegenhouden. Alhoewel ze op veel vlakken nog veel te leren had was Hanna een fantastische actieheld.

5. Beatrix Kiddo

Beatrix Kiddo

The Bride is een voormalig lid van de Deadly Viper Assassination Squad, die na voor dood achtergelaten te zijn haar doel stelt om al haar voormalige teamleden te vermoorden, met als laatste haar baas, Bill. Tijdens de twee films laat Uma Thurman zien dat haar karakter een professional is die haar mannetje kan staan en iedereen aankan.

4. Sarah Connor

Sara Connor

De inspiratie van deze top 10. Sarah Connor is aanvankelijk een bange jonge vrouw die in een situatie terecht komt die ze niet begrijpt. In de tweede Terminator film is ze als mens echter gegroeid en besluit ze zelf controle te nemen. Een expert met wapens die weet wat haar doelen zijn.

3. Black Widow

Black Widow

Alhoewel ze misschien ten opzichte van haar collega Avengers niet bijzonder is (ze heeft geen speciale krachten), kan Natasha Romanoff zich uit elke situatie redden. Het is een plezier om haar te zien vechten en het is een karakter bij wie je je veilig zou voelen.

2. Imperator Furiosa

Imperator Furiosa

Uit een top 10 van vrouwelijke actiehelden mag de hoofdrolspeler van Mad Max: Fury Road niet ontbreken. Een vrouw waar je geen moment in twijfelt. Het maakt niet uit dat ze een deel van haar arm mist, ze is iemand in complete controle die met een paar woorden zichzelf duidelijk maakt.

1. Ellen Ripley

Ripley

Een karakter die sowieso niet zou mogen ontbreken uit een top 100 van de meest iconische karakters. Ellen Ripley is een heldin die het in de eerste film op moet nemen tegen een onbekend gevaar in de nauwe gangen van haar ruimteschip, maar ook in de latere film diverse ontwikkelingen doormaakt.

Wat is jouw mening over deze top 10? Zijn er vrouwelijke actiehelden die je mist in dit lijstje?

14 reacties op “Top 10 vrouwelijke actiehelden

    • Inderdaad ook goede keuzes. Sowieso is Jamie Lee Curtis altijd wel een vrouw geweest met een bepaalde “edge”.

  1. Hele mooie en complete lijst waarbij je Angelina Jolie als Evelyn Salt zou kunnen vervangen voor Tomb Raider. Zelf moest ik ook aan Azumi denken uit de gelijknamige film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.