What We Do in the Shadows (2014)

Recensie What we do in the shadows

Mijn kennis over vampierenfilms reikt niet zo ver. Het verschrikkelijke Dracula Untold is de laatste film met vampieren die ik gezien heb en daarvoor is het waarschijnlijk meer dan tien jaar geleden (ik kan me namelijk geen andere films herinneren). Toen ik over deze film hoorde was ik dan ook helemaal niet geïnteresseerd. De film ging over vampieren en was een soort mockumentary en ik was dan ook niet van plan deze op m’n “to watch” lijst te zetten. Dat veranderde echter totdat iemand me een trailer liet zien.

What we do in the shadows

Hoe zouden vampieren leven als ze huisgenoten waren? Die vraag proberen regisseur Jemaine Clement en Taika Waititi (Flight of the Conchords) te beantwoorden en het resultaat is uiterst geslaagd. Viago, Vladislav, Deacon en Petyr zijn de vier vampieren die samenwonen. Ze hebben besloten om mee te werken aan een documentaire en hebben de afspraak met de ploeg gemaakt dat ze hen niet zullen bijten. De ploeg volgt de mannen een periode om te laten zien hoe het dagelijks leven van een vampier er uit ziet. Naast het vinden van slachtoffers gebeurt er namelijk meer. Ze hebben ook problemen van gewone mensen, zoals de vraag wie de afwas doet, hoe ze een club in kunnen komen (ze kunnen namelijk alleen naar binnen als iemand ze uitnodigt) of ze vrienden kunnen zijn met mensen. En natuurlijk is er de rivaliteit met weerwolven.

What we do in the shadows

What We Do In the Shadows is een uitermate geslaagde komedie, die vol zit met scherpe dialogen en grappige situaties. Zo leren de vampieren internet te gebruiken, maar laat één van de vampieren ook zien dat hij niet van opruimen houdt nadat hij een slachtoffer gebeten heeft en daarom eerst oude kranten neerlegt. Het is een film die geen enkel moment verveeld en waarbij je als kijker steeds blijft afvragen wat er nu weer gaat gebeuren. Als je van leuke komedies houdt, dan is dit er eentje die je niet mag missen, ook al heb je helemaal niets met vampieren.

Trailer

3 reacties op “What We Do in the Shadows (2014)

  1. Pingback: Hunt for the Wilderpeople (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.