DVD recensie: Cobain Montage of Heck

Cobain Montage of Heck DVD
Voor fans van Nirvana en Kurt Cobain verscheen eerder dit jaar deze documentaire over Cobain kort in de bioscoop. Het vertelt het persoonlijke verhaal over Kurt Cobain, vanaf zijn jeugd tot aan zijn onverwachte dood.

De film is voor degenen die ‘m hebben gemist nu ook uit op DVD en Blu Ray. Ik bekeek de DVD versie.

De Film

De film is hetzelfde als in de bioscoop en m’n recensie daarvan is hier te vinden.

Extra’s

De DVD bevat een beperkt aantal extra’s:

1. Een trailer van de film
2. Een iets langer interview met de vader van Kurt, Don Cobain, waarbij je nog iets meer te horen krijgt van zijn verhaal
3. Een interview met de regisseur van de film, Brett Morgen. Vooral dit interview is interessant want daarin komt duidelijk naar voren hoeveel passie hij heeft en hoe hij het maken van de film aangepakt heeft. Het is erg interessant te zien hoe hij toegang krijgt tot de persoonlijke eigendommen van Cobain en hoe hij daar systematisch door heen heeft moeten werken om daar uiteindelijk een verhaal van te maken.

Conclusie

Voor de die hard Nirvana/Kurt Cobain fans is de film een must have, maar ook voor niet fans weet de film een duidelijk beeld neer te zetten van deze man en zijn demonen. Helaas is het aantal extra’s op de DVD beperkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.