The Age of Adaline (2015)

The Age of Adeline Recensie

Niet dood kunnen gaan en het eeuwige leven hebben heeft zo z’n voordelen, maar heeft ook z’n mindere kanten. Zo zie je de mensen waarvan je houdt langzaam ouder worden en besluit je op een gegeven moment je geheim voor je te houden. Maar genoeg gepraat over Highlander! The Age of Adaline gebruikt datzelfde concept, minus de zwaardgevechten. De nadruk bij deze film ligt namelijk op romantiek.

Review The Age of Adeline

Adaline (Blake Lively) wordt aan het begin van de twintigste eeuw geboren. Ze groeit normaal op, maar verliest tijdens een rit met haar auto de controle over het stuur en belandt in het water. Door bijzondere omstandigheden overleeft ze het, maar vanaf dat moment wordt ze geen dag ouder meer. Opgejaagd door de FBI besluit ze een leven te leiden waarin ze haar geheim voor zich houdt (de enige die het weet is haar bejaarde dochter) en daarbij ook de liefde steeds verder van zich af te houden. Toch is dat laatste iets waarmee ze worstelt wanneer ze Ellis (Michiel Huisman) ontmoet. De vraag is of ze zichzelf nog bloot durft te geven, vooral als haar verleden haar plotseling weer lijkt te achtervolgen.

Bespreking The Age of Adeline

The Age of Adaline is een heerlijke “zwijmelfilm” die prachtig in beeld gebracht wordt. Aangezien het verhaal zich gedurende de loop van een eeuw afspeelt rond San Francisco zie je de stad zich ontwikkelen, waarbij je ziet hoe de Golden Gate brug gebouwd wordt.

Het concept van de film staat of valt natuurlijk bij de geloofwaardigheid van de hoofdrolspeler. In dat opzicht weet Blake Lively zeker te overtuigen. Ze straalt niet alleen levenservaring en kennis uit, maar ook laat ze zien dat haar karakter worstelt met haar situatie, moeilijke keuzes moet maken en dat gebeurtenissen uit het verleden haar nog steeds raken. Haar romance met Ellis zal menig vrouwenhart sneller doen kloppen (mede door de charismatische verschijning van Huisman). Harrison Ford laat echter ook zien dat hij nog steeds solide rollen neer kan zetten als de vader van Ellis. De film wist de romanticus in me aan te spreken, maar zal niet door iedereen gewaardeerd worden. Als je meer actie wil dan is Highlander misschien een betere keuze, mocht je het intellectueler willen, dan is het de moeite waard om The Man from Earth op te zoeken. Maar als je gewoon even lekker twee uur wil zwijmelen, dan is The Age of Adaline een goede reden om richting de bioscoop te gaan.

6 reacties op “The Age of Adaline (2015)

  1. We hebben deze film afgelopen zondagavond gezien en we hebben ons prima vermaakt. En daar gaat het toch uiteindelijk om. Mooi, ontroerend en goed gespeeld en er is heel zuinig omgegaan met overdreven Amerikaanse melodramatiek.

    • Inderdaad goed verwoord dat die overdreven melodramatiek niet te aanwezig is, dat maakt het een stuk prettiger kijken 🙂

    • Ja, is zeker de moeite waard. Je moest m’n uitdrukking zien toen ik Tuck Everlasting las….completely blank…nog nooit van gehoord.

    • Ja, ik heb er wel van genoten door het concept. Want verder is het wel een redelijk recht toe recht aan romantische film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.