Filmsite Spotlight: Cinefille

Filmsite spotlight cinnefille.nl

Deze week staat Cinefille in de Filmsite spotlight. Een site die naar mijn mening zeker een bezoekje waard is.

Cinefille

Wat is de onstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
Ieder meisje wil tegenwoordig wel een blog beginnen, volgens mij. Prima hoor, maar ik zag mezelf nou niet echt over make-up of kleding bloggen (voor de één ben ik te onhandig, de ander kost bakkenvol met geld). En tja, ik studeerde destijds al Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en was steeds meer bezig met film. Ook kon ik nergens filmblogs vinden (nu besef ik me dat ik ook bar slecht heb gezocht haha), dussss begon ik er zelf een!

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Uhmmm.. mijn niche? Als ik schrijf, schrijf ik voornamelijk met een vrouwelijke doelgroep in mijn hoofd. Niet zo raar ook, want ik probeer een site neer te zetten die ik zelf ook leuk zou vinden. Dit houdt ook in dat ik mijn blog heel persoonlijk houd. Ik laat bewust een grote mate van persoonlijkheid doorschemeren. Niet dat ik iedere dag drie selfies plaats, absolúút niet, maar ik probeer dit vooral door te voeren in mijn schrijfstijl. Mijn blogs houd ik het liefst lekker luchtig. Oh! En ik probeer me ook vooral ook op het niet-Hollywood aanbod te richten, omdat ik arthousefilm ontzettend tof vind.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Wat me het meest motiveert om te blijven schrijven? Goede films. Soms zie ik een film die ik echt ontzettend goed vind en dan moét ik er gewoon over schrijven. Meteen. Daarnaast vind ik het ontzettend fijn om lekker creatief bezig te zijn en leef ik me graag uit op de lay-out, ondanks dat ik echt helemaal niets van html of CSS afweet.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Het schrijven voor mijn blog heeft op zich niet heel veel veranderd aan mijn kijk op films. Zoals ik al zei studeer ik filmwetenschap – en tja, dan leer je vanzelf wel om op een andere, analytische manier naar film te kijken. Wel weet ik sinds ik mijn blog ben begonnen beter welke acteurs in welke films hebben gespeeld en welke regisseur er aan het roer stond.

Wat is je favoriete artikel dat je hebt geschreven?
Moeilijk! Ik denk niet dat ik over één artikel meer tevreden ben dan over een ander artikel, maar ik vind het zelf iedere keer weer leuk om iedere maand de nieuwe filmreleases op een rijtje te zetten. Omdat ik me niet alleen op het aanbod van de commerciële bioscopen richt, breng ik soms films onder de aandacht die verder geen enkele marketingcampagne hebben. Ik vind het heel tof om die films dan toch een extra ‘push’ te geven, ondanks dat ik nou ook weer niet zo veel mensen bereik met mijn films.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Ehhhhh wauw, vijf? Oké.

Whiplash
Recensie Whiplash

Atonement
Atonement

Jane Eyre (2011)
Jane Eyre

Before Sunrise (stiekem de hele serie)
before sunrise

The Normal Heart, een tv-film van HBO die vorig jaar uitkwam.
The Normal Heart

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Ligt er aan. Als ik geen vakantie heb ongeveer 2. Niet bijzonder veel. Maar zo gauw ik vakantie heb maak ik een inhaalslag en kijk ik makkelijk drie films per dag. Als ik naar de afgelopen twee weken kijk? Maar één. Triest haha. Wel heb ik er binnen drie dagen een nieuwe serie doorheen gejaagd. Telt dat ook?

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Ik heb een klok gemaakt (oké, even eerlijk zijn: mijn vriend heeft een klok gemaakt en ik stopte de batterij er in) uit een oud blik voor filmrollen die ik ooit bij de kringloop op de kop tikte. Heel tof! Verder heb ik afgelopen verjaardag een poster van La Belle et Le Serpent gekregen. Heb de film verder niet gezien, maar de poster is wel heel tof!

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Ehhhh.. nee? Misschien dat ik écht niet wist dat er zoveel filmblogs waren in Nederland en dat ik me een beetje voel alsof ik onder een steen heb geleefd?

Lees ook:

4 reacties op “Filmsite Spotlight: Cinefille

    • Graag gedaan, alle extra aandacht helpt en dat vind ik erg belangrijk. Het is leuk om te zien dat de verschillende Nederlandse filmbloggers elkaar zo beter vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.