Beyond the Lights (2014)

recensie Beyond the Lights

De entertainment industrie is een harde wereld, waarbij een hitsingle niet altijd garant staat voor een lange carriere en populariteit elk moment kan verdwijnen. Het is dan ook keihard werken om aan de top te komen…en er te blijven. Dat heeft de moeder van Noni (Gugu Mbatha-Raw), Macy Jean (Minnie Driver) al heel vroeg in de gaten. Wanneer haar dochter op jonge leeftijd de tweede prijs wint in een talentenwedstrijd dwingt ze haar om haar prijs weg te gooien, want die plek is niet goed genoeg. Die drive van haar moeder om Noni de beste te laten zijn werpt z’n vruchten af, maar heeft echter ook z’n donkere kant.

Review Beyond the Lights

Het onschuldige meisje dat Noni ooit was is namelijk verdwenen. Als R&B artiest heeft ze weinig verhullende kleding aan en haar moeder heeft op elk vlak een dikke vinger in de pap, waardoor Noni soms dingen doet die niet altijd het beste voor haar zijn. Wanneer Noni een belangrijke muziekprijs wint lijkt ze haar doel van succes bereikt te hebben, maar doet ze iets waardoor ze in aanraking komt met Kaz (Nate Parker), een jonge politieagent met politieke aspiraties. De twee hebben een klik en ontmoeten elkaar regelmatig, waarbij Kaz haar probeert te laten zien dat er een ander soort artiest in haar schuil gaat.

Bespreking Beyond the Lights

Beyond the Lights slaagt er in om een verhaal van zelfontdekking/ontplooiing op uitstekende wijze te mengen met romantiek en veel drama. Het laat zien dat het in de wereld van glamour er achter de schermen (en soms ook er voor) hard aan toe kan gaan. Noni wordt daarbij door Mbatha-Raw overtuigend neergezet als personage die heel haar leven blind de adviezen opvolgt van haar moeder en daarmee is de link met diverse popsterren in hun jonge jaren makkelijk te maken. Nate Parker doet in zijn rol als politieagent een beetje denken aan een jonge Denzel Washington en dankzij z’n chemie met Mbatha-Raw wordt je als kijker meegenomen in de ups en downs van hun relatie. Dat daarbij af en toe de voorspelbare wegen worden bewandeld is echter geen probleem. Het eindresultaat is een prachtige film met veel drama en romantiek die zich afspeelt in de wereld van entertainment.

5 reacties op “Beyond the Lights (2014)

    • Het was dat ik ‘m ook toevallig op een andere Amerikaanse blog langs zag komen dat ik ‘m ben gaan kijken. Zeker een goede film.

  1. Pingback: Mini-recensies | Deze films keek ik in december • Reviews & Roses

Leave a Reply

Your email address will not be published.