De vele gezichten van… Rosamund Pike

Rosamund Pike

Het is soms interessant om te zien hoe een acteur je opvalt in een bepaalde film en waarbij je vervolgens terugkijkt naar de films die hij/zij gedaan heeft en je ziet dat je er daarvan een groot aantal gezien hebt, maar die persoon niet herinnert. Voor mij was dat het geval met Rosamund Pike. Ze is me nooit echt opgevallen totdat ze verscheen in Gone Girl. Als ik terugkijk naar haar rollen, was ik redelijk, geschokt dat ik haar niet eerder had opgemerkt.

Rosamund Pike werd op 27 januari 1979 geboren in Hammersmith, London. Haar ouders ware operazangers, waardoor ze veel door Europa reisden. Toen ze acteerde in een productie van Romeo en Juliet bij het National Youth Theatre (als Juliet) werd ze opgemerkt door een talentscout en het betekende het begin van haar carrière. Ze deed ervaring op door haar werk op het toneel en terwijl ze nog studeerde verscheen ze in diverse TV shows waaronder A Rather English Marriage, Wives and Daughters en Love in a Cold Climate. Ze dacht er over naar om iets anders te gaan doen totdat ze de rol van Bond-meisje aangeboden kreeg in Die Another Day. Het betekende voor haar een groot aantal filmrollen waaronder The Libertine, Doom, Pride & Prejudice, Fracture, Made in Dagenham, Barney’s Version, Wrath of the Titans, Jack Reacher, The World’s End en Gone Girl.

Films Rosamund Pike

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Rosamund Pike rol?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Rosamund Pike

    • Ja, terwijl ze toch best een goede actrice is zoals ze in Gone Girl heeft gezien. Zo zie je maar hoe een bepaalde rol een carriere kan maken.

    • Doom? Dat is al een oudere film (die ik nog steeds moet zien vanwege Dwayne Johnson en het feit dat ik het spel best veel speelde vroeger)

Leave a Reply

Your email address will not be published.