Filmsite Spotlight: Motion Recensies

Motion Recensies

Het is weer een tijdje geleden sinds de laatste Filmsite Spotlight, maar deze (en volgende week) weer twee nieuwe filmblogs die de moeite waard zijn. Deze week Motion Recensies.

Wat is de ontstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
De website zelf bestaat nog niet zo heel lang, ik ben deze afgelopen februari begonnen. Maar het schrijven van recensies over films en series doe ik nu al zo’n anderhalf jaar. Voordat ik bedacht om een website te starten plaatste ik deze recensies op Facebook in een besloten groep. Deze groep heet “De Films & Series Groep” en heeft momenteel 25 leden, waarvan voornamelijk vrienden en familie. De insteek was voor mij dat ik veel films en series kijk en er graag over praat, maar ook om achteraf nog eens terug te kunnen kijken naar wat ik nou ook alweer vond van die ene film of serie. Ik heb in februari de overstap gemaakt naar een eigen website om zo meer met mijn recensies te kunnen doen.

MotionRecensies

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Ik probeer altijd vernieuwende (terugkerende) onderdelen te verzinnen voor hoe ik mijn recensies presenteer. Zo plaats ik elke zondag een recensie van een film uit de 1001 filmlijst, iedere woensdag een recensie van een (oudere) serie/franchise, op vrijdag bespreek ik de trailers van die week en aan het einde van de maand plaats ik mijn top 3 bioscoop films van aankomende maand. Daarnaast plaats ik geregeld recensies van de nieuwste bioscoopfilms en series.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Omdat mijn leven altijd om films heeft gedraaid geeft mijn website juist een plek om dit enthousiasme voor het medium te kunnen delen. Het is voor mij dus ook alles behalve een straf om films te blijven kijken en daarover te schrijven, hopend dat ik mensen boei om die film of serie ook te gaan kijken.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Niet erg veel eigenlijk. Het is nu wel zo dat ik in verschillende situaties anders kijk naar een film, maar dit deed ik eigenlijk altijd wel. Wanneer ik bijvoorbeeld naar de bioscoop ga is mijn aandacht voor de volle honderd procent gericht op de film, of dit nu amusement is of meer als een kunstvorm, wetende dat ik hierover iets wil gaan schrijven. Terwijl wanneer ik met vrienden een film kijk het 50% van de tijd meer achtergrondgeluid/beeld is. Ik ben er namelijk altijd nog van overtuigd dat film zowel als vermaak en kunst kan worden beschouwd. Voor beide kan ik mij boeien en dit was ook voor ik ging schrijven het geval, al is dit misschien nu net iets meer gefocust.

Wat is je favoriete artikel dat je hebt geschreven?
Game of Thrones vs
Dat moet de eerste Boek VS Verfilming zijn: A Song of Ice and Fire: A Game of Thrones (1996) VS Game of Thrones: Seizoen 1 (2011).

In dit onderdeel gaat altijd veel tijd zitten aangezien ik het boek lees terwijl ik de verfilming bekijk. Voornamelijk bij deze was dit erg efficiënt omdat ik de tien afleveringen die het eerste seizoen van Game of Thrones bevat ook altijd na een tiende van het boek ging kijken wat een bijzondere ervaring van zowel boek als serie gaf.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Dat kan ik zeker, maar moet erbij zeggen dat ze niet in volgorde staan van hoe goed ik ze vind. Dit omdat ik aan alle vijf een solide 10 zou geven en ze eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zijn:

Pulp Fiction
Pulp Fiction

The Lion King
The Lion King

The Shining
The Shining

The Lord of the Rings (trilogie)
Lord of the Rings

The Matrix (alleen deel één natuurlijk).
Matrix

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Ik zeg altijd dagelijks een film te bekijken, maar dit is meer een gemiddelde en ik reken dramaseries ook mee. Zo ga ik wekelijks één/twee keer naar de bioscoop, bekijk ik thuis meerdere films en volg ik verschillende series. Een exact aantal heb ik dus niet, maar mijn doel is dagelijks een film, van minimaal 90 minuten, wat ook kan worden ingevuld door afleveringen van een dramaserie.

Heb je speciale film gerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Dit moet toch wel mijn poster zijn van Pulp Fiction wat al jaren boven mijn bank hangt zelfs toen ik nog thuis woonde. Al moet ik ook zeggen dat ik niet zonder mijn filmbijbel “1001 Films Die Je Gezien Moet Hebben” zou kunnen, hier heb ik mijn 1001 filmlijst onderdeel ook op gebaseerd.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Dat 2015 een bijzonder geweldig filmjaar is en gaat worden! Er komt een nieuwe Star Wars film, Bond 24: SPECTRE, Jurassic World, The Hunger Games komt tot een eind en er komen vele indie films waar ik erg naar uitkijk. Ook wil ik Nostra bedanken dat je mij in de “spotlight” wilt zetten, dat waardeer ik zeer!

Lees ook:

2 reacties op “Filmsite Spotlight: Motion Recensies

    • Ja toch? En mooi om te horen dat je ‘m nog niet kende…weer eentje om toe te voegen aan je rondes 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.