Reflection (2015)

Reflection recensie

Het Cannes filmfestival is natuurlijk voor de filmwereld een belangrijk evenement. Het wordt niet alleen gebruikt als promotie, maar het is ook de plek om films aan de man te brengen, zodat ze uiteindelijk door distributeurs gekocht worden zodat een breder publiek ze kan gaan bekijken. Het gaat daarbij niet alleen om lange speelfilms, er is ook ruimte voor korte films. Tijdens het festival werd in de short film corner Reflection getoond.

Reflection review

De film gaat om een huurmoordenaar (Pavle Ilić) die door de ziekte van zijn dochtertje genoodzaakt is om genoeg geld te verdienen om voor haar te kunnen zorgen. Hij besluit twee grote opdrachten aan te nemen, waarbij hij een belangrijke keuze moet maken die grote gevolgen kan hebben.

Reflection bespreking

Reflection is op een aantal locaties in Monte opgenomen, die met behulp van een drone mooi in beeld gebracht worden. Het is moeilijk om het acteerwerk te beoordelen als je de taal niet spreekt, maar mede door de lengte van de film en de beperkte dialogen is daar niet heel veel over te zeggen. De relatie tussen de moordenaar en zijn vrouw kwam naar mijn gevoel niet helemaal uit de verf. Daarnaast viel de muziek af en toe op doordat deze net niet subtiel genoeg overging bij het wisselen van de scenes. Er is zeker wat kritiek te geven op deze short, maar er zitten ook diverse elementen in die goed werken, vooral op visueel gebied. Toch waren m’n verwachtingen na het zien van de trailer iets hoger en had ik meer spanning verwacht.

Trailer:

2 reacties op “Reflection (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published.