De vele gezichten van… Lee Pace

Lee-Pace.jpg

Lee Pace werd geboren op 25 maart 1979 in Chickasha, Oklahoma. Zijn vader werkte in de olie industrie waardoor hij in z’n jeugd een aantal jaar in Saoedi-Arabië woonde. Toen ze naar Texas verhuisden ging hij naar Kling High School in Spring, Texas. Hij stopte tijdelijk met school om te acteren bij het Alley Theater in Houston in diverse toneelstukken plays. Daarna studeerde hij toneel bij Julliard School. Nadat hij afstudeerde bleef hij in toneelstukken spelen. Zijn eerste rol in een film was dat van een transsexuele man in Soldier’s Girl waarvoor hij diverse prijzen kreeg. Hij speelde in Tarsem Singh’s The Fall, The Good Shephard, The Twilight Saga: Breakign Dawn, Lincoln, The Hobbit movies en pas nog in Guardians of the Galaxy.

overview roles movies pictures Lee Pace

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Lee Pace rol?

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published.