The Tale of the Princess Kaguya (2013)

Recensie Tale of Princess Kaguya

Wie Studio Ghibli zegt denkt waarschijnlijk als eerste aan Hayao Miyazaki, de regisseur achter onder andere My Neighbour Totoro, Spirited Away, Princes Mononoke en Howl´s Moving Castle. Hij richtte echter samen met Isao Takahata Studio Ghibli op. Takahata is onder andere verantwoordelijk voor het hartverscheurende Grave of the Fireflies. Weet hij met The Tale of the Princess Kaguya weer de emoties hoog op te laten lopen?

Review Tale of Princess Kaguya

Een bamboesnijder die aan het werk is, ontdekt onverwacht in één van de bamboescheuten een miniscuul meisje een besluit haar mee naar huis te nemen. Samen met zijn vrouw verzorgen ze het kind, dat onverwacht snel blijkt te leren, maar ook te groeien. Wanneer de vader tijdens zijn werk weer een ontdekking doet, ziet hij dat als teken dat zijn `dochter` bijzonder is en besluit hij er alles aan te doen om van haar een prinses te maken en is bereid om daar alles voor op te geven. Kaguya zelf past zich maar moeilijk aan als het om de eisen gaan die daarbij horen. Als ze uiteindelijk de titel krijgt zijn er verschillende mannen die graag met haar willen trouwen, maar prinses Kaguya ziet daar maar weinig in. Ze verzint onmogelijke taken zodat ze haar hart zal kunnen volgen. Er blijkt echter meer met haar aan de hand te zijn.

Recensie Tale of Princess Kaguya

De manier waarop deze film getekend is, is opvallend. De waterverf tekeningen zien er relatief simpel uit, maar resulteren in een unieke look. De film is echter meer dan twee uur lang, waardoor deze iets te lang aanvoelt. Alhoewel ik er zelf van heb genoten verwacht ik dat jongere kijkers zich zouden kunnen vervelen. Toch is dit weer een prachtig voorbeeld van de bekwaamheid van Studio Ghibli op animatiegebied.

2 reacties op “The Tale of the Princess Kaguya (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published.