Les Combattants (2014)

Recensie Les Combattants

In je tienerjaren kijk je altijd uit naar de zomervakantie. Zes weken waarin je alle vrijheid hebt en weet dat je veel zal gaan meemaken. Je gaat op stap met je vriend, reist mogelijk naar het buitenland en zal misschien een zomerliefde (of meer) ontmoeten. Les Combattants (ook bekend als Love at First Fight) speelt zich af tijdens zo’n zomerperiode en probeert dat gevoel op film te vangen.

Review Les Combattants

Arnaud Lebrede (Kevin Asais) en zijn broer Manu (Antoine Laurent) zijn aan het start van de film bezig om een doodskist uit te zoeken voor hun overleden vader. Samen zijn ze nu verantwoordelijk om het timmerbedrijf draaiend te houden. Maar Arnaud is nog een tiener, die ook erg geïnteresseerd is in uitgaan. Tijdens een zomerse dag ontmoet hij Madeleine (Adele Haenel) bij een zelfverdedingstraining. Alhoewel hij eigenlijk niet tegen haar wil vechten blijkt ze sterk te zijn en weet ze hem te verslaan. Met een aangetast ego gaat hij weg.

Als hij haar bij toeval ontmoet tijdens zijn werk, klikt het niet meteen. Zij probeert hem te saboteren en hij vindt haar maar vreemd (ze reageert vaak vreemd en blijkt donkere ideeën over de toekomst van de wereld te hebben. Toch spenderen de twee steeds meer tijd met elkaar en weet Madeleine Arnaud langzaam te veranderen en besluit Arnaud keuzes te maken die z’n toekomst zouden kunnen veranderen.

Bespreking Les Combattants

Les Combattants is een Frans(e) romantische komedie/drama dat het gevoel van zomer perfect weet vast te leggen. Blijkbaar onbelangrijke momenten en ontmoetingen kunnen daarbij grote invloed hebben op de toekomst en in dit geval is dat de manier waarop twee jongeren langzaam naar elkaar groeien. Het geheel wordt ondersteund door een heerlijke electro soundtrack van Hit+run. Door z’n prima mix van leuke karakters, prachtig geschoten beelden en een overtuigende interactie tussen Asais en Haenel heeft regisseur Thomas Cailley met Les Combattants een prima zomerfilm weten te maken.

2 reacties op “Les Combattants (2014)

  1. Hier kijken wij ook naar uit. En als ik naar jouw score kijk ben ik erg benieuwd. Nadat ik de film heb gezien zal ik eens kijken wat je er daadwerkelijk over hebt geschreven. Nu ben ik bang dat ik al dingen te weten kom die ik nog niet wil weten 🙂

    • Dat is ook altijd mijn insteek…geen recensies lezen totdat ik het zelf gezien heb. Hoop dat je er net zo van geniet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.