Vraag van de week: Welke acteurs/actrices zou je willen vervangen?

Vraag van de week

Tijd om deze week wat leuks te doen in de vraag van de week. Een aantal jaren schreef ik een artikel over acteurs die nee zeiden tegen bepaalde filmrollen. Het is soms moeilijk voor te stellen hoe een bepaalde rol door iemand anders vertolkt zou worden. Dat is echter wat we deze week gaan doen. Stel jij doet de casting en je mag zelf een acteur of actrice vervangen.

De vraag van deze week is:
Als je een acteur/actrice in een film zou kunnen vervangen, voor welke film zou je dat doen en wie?

Nicolas Cage in Pulp Fiction
Nicolas Cage
Alhoewel ik Samuel L. Jackson simpelweg perfect was in Pulp Fiction ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe een acteur als Nicolas Cage de bekende Ezechiel 25:17 scene zou doen.

Samuel L. Jackson in Goodfellas
Samuel L Jackson
Alhoewel Samuel L. Jackson een kleine rol had in Goodfellas, zou ik hem willen zien in de rol van Joe Pesci. Funny how?

Meryl Streep vervangen

Ik weet dat dit geen populaire keuze zal zijn, maar ik zou Meryl Streep in elke film waar ze in speelt vervangen. Ze is zeker een goede actrice, maar er iets aan haar waardoor ik me altijd erg oncomfortabel voel (en dat is moeilijk uit te leggen). Natuurlijk zou ze door een andere actrice vervangen moeten worden, maar ik zou dan waarschijnlijk kiezen voor Tilda Swinton of Helen Mirren.

Als je een acteur/actrice in een film zou kunnen vervangen, voor welke film zou je dat doen en wie?

8 reacties op “Vraag van de week: Welke acteurs/actrices zou je willen vervangen?

  1. Ik zou Arnold Schwarzenegger willen vervangen voor Lance Heriksen in The Terminator. Ondanks dat de film epic is, ben ik enorm benieuwd hoe het zou zijn geweest als Henriksen de rol van de moordlustige cyborg mocht houden. De concepttekeningen die ik in een docu gezien heb zagen er in ieder geval heel cool uit!

  2. Leuke vraag! Ik zou dan Marion Cotillard willen zien als Catwoman in The Dark Knight Rises in plaats van Anne Hathaway. Toen ik de film aan het kijken was ging dat steeds door mijn hoofd. Zij oogt vrouwelijker dan Anne die ik te meisjes-achtig vond voor Catwoman. En dan Keri Russell in Cotillards originele rol.

  3. The Dark Knight is één van mijn favoriete films maar ze hadden een betere Batman kunnen vinden dan Christian Bale.

    Mijn suggestie zou dan ook zijn Ryan Gosling.

    Dan weet je tegelijkertijd ook zeker dat hordes vrouwen naar de bios zouden gaan 🙂

    • Ryan Gosling is een bijzondere keuze, zeker gezien zijn werk in bv. Only God Forgives en Drive. Hij zou het karakter best een edge kunnen geven. En inderdaad een reden voor veel vrouwen om die film te zien.

  4. Wat een lastige vraag dit keer. Ik zou wel graag Daniel Craig in James Bond vervangen worden door Michael Fassbender. Ik vind Craig net iets te bonkig voor een Bond. Fassbender is ook een echte Brit en zie ik graag een keer in een dergelijke rol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.