De vele gezichten van… Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale werd op 26 juli 1973 geboren in London, Engeland. Haar ouders waren beide acteurs. Toen ze opgroeide was ze al bezig met theater en schrijven. Ze won tweemaal de “WH Smith Young Writers Award” voor zowel poëzie als fictie. Als tiener leed ze aan anorexia. Bij de Oxford universiteit deed ze drama. Ze maakte haar school echter niet af omdat ze besloot zich helemaal op acteren te richten. In 1991 verscheen ze op TV in Devices and Desires en de TV-film Against the Wind. Ze had een rol in Much Ado about Nothing. Samen met Christian Bale speelde ze in Prince of Jutland. Na verschillende andere films en toneelstukken besloot ze in 1998 naar Amerika te verhuizen. Haar eerst Amerikaanse film was The Last Days of Disco. Andere films waarin ze speelde waren Pearl Harbor, Serendipity, the Underworld movies, The Aviator, Van Helsing, Contraband en Total Recall.

Kate Beckinsale films rollen foto's

Click to enlarge

Wat is jouw favoriete Kate Beckinsale rol?

Lees ook:

10 reacties op “De vele gezichten van… Kate Beckinsale

 1. Serendipity vond ik een heel leuke film. The trials of Kate McCall en Stonehearts Asylum heb ik ook gezien. Geen topfilms maar Kate speelde best goed. Van Van Helsing herinner ik me eigenlijk alleen dat het best een vermakelijke film was met een heleboel herrie.

  • Ja, Serendipity was inderdaad vermakelijk. Trials of Kate McCall heb ik ook gezien en zoals je zegt was het geen topfilm, maar was zij er wel aardig in.

   Van Helsing heb ik nooit gezien, aangezien de setting me niet echt aansprak.

 2. Beckinsale straalde in Serendipity maar verder is het vooral een actrice die nooit echt helemaal is doorgebroken. Meer wapenfeiten dan de Underworld reeks heeft ze niet echt.

  Toch vond ik haar sterk in het onvolprezen Haunted en had ze aardige rollen in Brokedown Palace en Pearl Harbor. Eigenlijk kan ik geen rol aanwijzen waarin ze het liet afweten.

  • Ik moet toegeven dat ik ook niet bijzonder veel van haar gezien heb en heel de Underworld reeks aan me voorbij is gegaan.

  • We kunnen niet van iedereen fan zijn natuurlijk! Serendipity is een vermakelijke film. Vacancy ken ik dan weer niet…

 3. Pingback: Love & Friendship (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.