The Book of Life (2014)

Recensie The Book of Life

Hier in Nederland hebben weer over het algemeen maar weinig kennis van Mexicaanse verhalen. Wat er weten komt vaak uit Amerikaanse shows en films en dat is niet al te veel. Als je jezelf echter wilt onderdompelen in Mexicaanse sferen dan is The Book of Life een goede start.

Review The Book of Life

Het boek uit de titel ligt in een museum dat door een aantal kinderen wordt bezocht. Naast het boek staan diverse houten poppetjes, die allemaal een rol spelen in het boek. Degene die de rondleiding doet leest een verhaal uit het boek voor. Dat verhaal is waar het daadwerkelijk om draait. De goden van twee werelden, die van de doden die vergeten zijn en die van de doden die nog steeds worden herinnerd, sluiten een weddenschap af die gaat over drie kinderen die ze zien spelen. Het zijn Manolo, Maria en Joaquin. De jongens zijn allebei verliefd op Maria en de twee goden wedden voor wie Maria uiteindelijk zal vallen. Manolo houdt erg van muziek, maar z’n vader staat er op dat hij stierenvechter wordt en Joaquin is de onoverwinnelijke strijder waar vrouwen voor vallen. Het dorpje waar ze wonen is echter in gevaar en dat zet de nodige druk op de betrokkenen. Wie zal uiteindelijk de hand van Maria weten te bemachtigen?

Bespreking The Book of Life

Wat van The Book of Life zo’n heerlijke film maakt is ten eerste het feit dat de wereld er prachtig uitziet. De kleuren spatten van het scherm af en het ontwerp van de karakters (allemaal gebaseerd op hout) geeft ze een unieke look. Daarnaast is ook het verhaal er eentje die niet altijd even voorspelbaar is en naar plekken gaat die je niet zou verwachten. En dat is, zeker in een animatiefilm, de moeite van het vermelden waard. Met z’n unieke look, andere setting, leuke momenten en de nodige verrassingen is The Book of Life een erg goede animatiefilm geworden.

4 reacties op “The Book of Life (2014)

    • Vind het leuk om te zien dat je zoveel titels overneemt in je lijstje. Hoop dat je er snel aan toekomt, erg originele film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.