Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers Age of Ultron recensie

Eén van de meest visueel in het oog springende elementen van de eerste Avengers film was het lange shot waarin de camera in één beweging langs alle Avengers ging. Iron Man (Robert Downey Jr.), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans) en Hawkeye (Jeremy Renner) wisten samen de vijand verslaan. De groep is weer terug en deze tweede film opent met zo’n zelfde onafgebroken shot waarbij de camera alle Avengers introduceert terwijl ze een Hydra basis aanvallen. Deze indrukwekkend en actievolle opening belooft veel goeds, maar weet Age of Ultron dat ook waar te maken?

Avengers Age of Ultron recensie

De eerste Avengers film was één van de meest succesvolle Marvel films en dat is erg begrijpelijk. Alle superhelden die in andere Marvel films geïntroduceerd werden, kwamen allemaal samen en het resultaat was erg vermakelijk. Niet alleen had de film veel humor, maar had het ook een hoop goede actie. Daarnaast werden vragen beantwoord die comic book fans zich al lange tijd afvroegen, zoals bijvoorbeeld wat er zou gebeuren als Thor tegen Captain America zou vechten.

Die lichte toon die sterk aanwezig was mist hier. Er zijn momenten waar er humor is, maar dat is relatief beperkt. Dit is een film die donkerder is en waarbij de band tussen de Avengers onder druk staat. De reden daarvoor is een nieuwe vijand, Ultron, die de mensheid op zijn manier wil verbeteren. Het is aan de Avengers om hem proberen te stoppen.

Avengers Age of Ultron recensie

Met 141 minuten is Age of Ultron een lange film, waarbij er aan sommige actiescènes geen einde lijkt te komen. Er is niets mis met actie, maar hier gaat dat helaas ten koste van de ontwikkeling van de personages. Black Widow, Bruce Banner en twee nieuwe personages krijgen meer schermtijd, maar datgene wat het meest interessant is, de groepsdynamiek wordt daarbij onvoldoende belicht. Als kijker proef je dat er meer gaande is, dat er frustraties zijn, maar dat wordt nooit nader uitgewerkt, behalve in een korte actiescène. Het resultaat is een film die vooral voor spektakel gaat (en dat ook levert), maar waarbij je na het zien ervan toch het gevoel bekruipt dat het meer had kunnen zijn.

8 reacties op “Avengers: Age of Ultron (2015)

  1. Jammer dat de lichte toon ontbreekt. Ik vond het juist leuk dat er humor in het eerste deel zat. Niet elke superhelden film hoeft zo depressing te zijn.

    • Er is wel wat humor, maar niet zoveel als in het eerste deel. Vooral het gedeelte in deze film dat met de hamer van Thor te maken had was erg vermakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.