Vraag van de week: Haal je wel eens films door elkaar?

Vraag van de week

Een nieuwe week, nieuwe kansen en natuurlijk ook een nieuwe vraag van de week. Wanneer je het met anderen over een bepaalde film wilt hebben dan is de titel van die film erg belangrijk. Nu komt het af en toe wel voor dat ik bij een bepaalde titel aan een andere film moet denken (wat natuurlijk kan leiden tot vreemde gesprekken). De vraag van deze week is:

Haal je wel eens films door elkaar?

Kiss Kiss Bang Bang

Het meest interessante voorbeeld dat ik kan verzinnen was van Kiss Kiss Bang Bang. Destijds kende ik de titel niet en een goede vriend van me had ‘m gekocht, maar nog niet gezien. Hij had er goede verhalen over gehoord en na het zien van de film kon ik me daar niet in vinden. Het was pas maanden later dat ik er achter kwam dat er nog een film met dezelfde titel was, met Robert Downey Jr. en Val Kilmer in de hoofdrollen, die wel heel erg goed was.

Flatliners

Altijd wanneer ik de titel Sleepers hoor heb ik de associatie met Flatliners. Het is een compleet andere film en snap nog steeds niet hoe ik die connectie gemaakt heb.

Green Hornet

Twee films waarvan ik de titels ook regelmatig door elkaar haalde waren Green Hornet en Green Latern. Beide films zijn niet echt de moeite waard, dus daar is het niet zo erg.

Haal je wel eens films door elkaar?

7 reacties op “Vraag van de week: Haal je wel eens films door elkaar?

  1. Bij The Green Hornet/Lantern moet ik altijd wel even goed nadenken welke film het is idd. Verder kan ik niet zo snel een voorbeeld bedenken.

  2. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet meer weet of dat ik een film wel of niet gezien heb. Misschien ligt het eraan omdat ik niets tastbaars als een DVD heb.

    Dit zijn dan de films in het B-genre zoals die van Jason Statham en Nicolas Cage waar ik soms wel even bij na moet denken of ik deze in een eerder stadium wel of niet heb gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.