De vele gezichten van… Jared Leto

Jared Leto

Kijkend naar de acteurs en actrices die al eerder in “De vele gezichten van…” verschenen zijn viel het me op dat ik nog niet eerder gekeken had naar de films van Jared Leto, die de hoofdrol speelde in één van m’n favoriete films, Mr.Nobody. Hij werd geboren op 26 december, 1971 in Bossier City, Louisiana. Toen hij opgroeide verhuisde hij veel omdat zijn opa in het leger zat. Z’n vader pleegde zelfmoord toen Jared slechts acht jaar oud was. Zijn moeder stimuleerde hem om creatief te zijn. Hij was zo geinteresseerd in kunst dat hij uiteindelijk naar de “University of the Arts” in Philadelphia ging.

Omdat hij zo veel van kunst hield, waar ook het maken van film onder viel besloot hij z’n studie voort te zetten in New York bij de “School of Visual Arts”. Hij begon ook met acteren en speelde een aantal kleine rollen in diverse TV shows, waaronder Camp Wilder, Almost Home and Rebel Highway. Hij wist een grotere rol te bemachtigen in de show My So-Called Life. Daarna maakte hij de stap naar films als The Last of High Kings en Prefontaine. Hij kreeg een bijrol in Terrence Malick’s The Thin Red Line. Hij speelde in Black and White, “Girl, Interrupted”, Fight Club en American Psycho. Hij had de hoofdrol in Requiem for a Dream en verloor 14 kilo voor de rol. Andere films waarin hij speelde waren Alexander, Panic Room, A Beautiful Lie en Lonely Hearts. Voor zijn rol in Chapter 27 kwam hij bijna 35 kilo aan. Voor z’n rol in Dallas Buyers Club verloor hij weer ook weer veel gewicht. De rol zou hem uiteindelijk een Oscar opleveren. Naast acteren is hij ook lid van de band Thirty Seconds to Mars.

Jared Leto films rollen

Click to enlarge

Wat is jouw favoriete Jared Leto rol?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Jared Leto

  1. Ja, geweldige acteur! Ook een aardige zanger 🙂
    Ik vond hem goed in Lord of War, Fight Club en Requiem for a Dream. Maar hij imponeerde mij echt met zijn rol in Dallas Buyers Club.

Leave a Reply

Your email address will not be published.