Parallels (2015)

Recensie Parallels

Soms kom je op Netflix titels tegen die je echt totaal niets zeggen. Parallels is daar eentje van, waar ook de acteurs en actrices me weinig zeiden. Wat me echter wel aansprak was het science fiction element van deze film (of serie, later meer hierover) dat ook in de titels verwerkt is: Parallelle werelden.

Recensie Parallels

Ronan Carver (Mark Hapka) is een vechter die een mysterieuze oproep krijgt van zijn vader, die hij in jaren niet meer gesproken heeft. Hij moet naar huis komen, maar daar blijkt niemand te zijn. Z’n zus Beatrix (Jessica Rothe) en een vriend uit duiken ook op en samen besluiten ze op zoek te gaan naar hem. Dat leidt hen uiteindelijk naar een mysterieus gebouw en vanaf het moment dat ze er instappen gebeuren er onverklaarbare zaken.

Recensie Parallels

Parallels weet in korte tijd je als kijker te interesseren in de wereld die wordt neergezet en stelt daarbij in korte tijd een heleboel vragen zonder daar (meteen) antwoord op te geven. Het deed me op een bepaalde manier denken aan de serie Lost. Net als in die serie geeft deze film ook niet alle antwoorden. Het feit dat Parallels als film wordt neergezet is vreemd na het bekeken te hebben. Het heeft namelijk geen afgerond einde en wordt door sommige sites beschreven als pilot van een serie. Daar is echter niets over te vinden, dus het is maar afwachten of dit daadwerkelijk een serie wordt of dat er (hopelijk) nog vervolgfilms zullen komen.


Netflix Amerika Kijken

 

Wil je het Amerikaanse Netflix aanbod kijken? Dit kan in enkele stappen.

 


Zelf ben ik erg enthousiast over Parallels. Het concept achter de film heeft erg veel potentie en tijdens het kijken wilde ik graag dat het geheel langer zou zijn als 90 minuten. Dat komt mede doordat Parallels een film is die er goed uitziet en wat er getoond wordt er overtuigend uit ziet. De karakters zouden meer diepgang kunnen hebben en niet elke acteur is even goed, maar het mysterie waar deze film om draait is erg intrigerend. Als je alleen films kijkt wanneer deze een mooi afgerond einde hebben dan zou ik de film afraden. Hou je echter van science fiction en mysterie dan is het een aanrader zolang je maar in je achterhoofd houdt dat je na het zien van de film met vragen zal zitten waarvan nog niet zeker is dat ze ooit beantwoord zullen worden.

10 reacties op “Parallels (2015)

 1. Hier had ik ook nog nooit van gehoord maar dit klinkt interessant. Jammer dat er zoveel onduidelijkheid bestaat over het dan wel of niet oppakken van deze pilot.

  Ik moest ook aan de miniserie The Lost Room (2006) denken. Mocht je die ooit voorbij zien komen; die verdient een instant kijkbeurt.

  • De regisseur van deze film was schrijver bij die serie, dus vandaar dat je waarschijnlijk die link maakt. Ik heb die overigens niet gezien, maar ben nu wel benieuwd. Staat nu op m’n to watch lijst.

  • Graag gedaan en het feit dat hij op Netflix staat maakt het alleen maar makkelijker om ‘m snel te kijken πŸ˜‰

  • Ik hoop het ook, want na dat einde zit ik in ieder geval met een grote stapel vragen! Waarom moet je die vader niet vertrouwen, wie zijn die drie meisjes, wat heeft die man boven gezien?

 2. Ik hoop zo dat er een vervolg komt! Ik vond de film lekker pakkend en meeslepend. Je wilt meer en meer!

  Ik zit met smacht te wachten op een vervolg πŸ˜€

  • Ja, dat hoop ik ook. Heb er verder nog maar weinig over gehoord wat betreft iets wat op het moment in productie is helaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.