Vraag van de week: Ben je ooit in de bioscoop in slaap gevallen?

Vraag van de week

Deze week een vraag over iets wat iedereen waarschijnlijk wel een keer heeft meegemaakt: Je kijkt er erg naar uit om een bepaalde film te zien, gaat naar de bioscoop toe en tijdens het kijken van de film doet je lichaam iets wat je niet zou willen: In slaap vallen.

De vraag van de week is:
Ben je ooit in de bioscoop in slaap gevallen?

Cats and Dogs
Gelukkig is het mij relatief weinig gebeurt. De eerste keer die ik me kan herinneren was toen ik een keer naar Londen ging om wat vrienden te bezoeken. Na de reis kwam ik er aan, gooide m’n tas neer en gingen we meteen naar de bioscoop toe om Cats and Dogs te zien. Het duurde niet erg lang (waarschijnlijk ook door de film zelf) dat ik in slaap viel.

Shutter Island
De tweede keer was toen ik naar Shutter Island ging. De reden dat ik deze keer in slaap viel was omdat ik daarvoor ongeveer twee uur lang fanatiek gesquased had en m’n lichaam op was. M’n spieren deden pijn en ik kon niet echt gewoon meer lopen. Na gegeten te hebben gingen we naar de bioscoop en m’n lichaam zag z’n kans om te rusten. Het is een film die ik nog steeds nog een keer moet kijken.

Hobbit
De laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik in de bioscoop in slaap gevallen ben was bij de eerste Hobbit film. Waarschijnlijk zorgde de docmbinatie van de lengte van de film en het feit dat ik ‘m niet erg boeiend vond er voor dat ik een gedeelte van de film in slaap viel. Een tweede bezoek aan dezelfde film viel ik bij een ander gedeelte in slaap.

Ben je ooit in de bioscoop in slaap gevallen?

14 reacties op “Vraag van de week: Ben je ooit in de bioscoop in slaap gevallen?

  • Misschien gebeurt het vaker naarmate je ouder wordt? πŸ˜‰ Thuis gebeurt het bij mij wel vaker hoor…denk wel zeker 1 keer in de twee weken πŸ™‚

  • Ik lijk in de minderheid te zijn! Gelukkig gebeurt het meerdere mensen thuis wel, anders zou ik het bijna niet willen toegeven πŸ˜‰

 1. Dit gebeurt me met enige regelmaat!

  Vaak wanneer ik dan meerdere films ga bekijken en als ik dan een titel minder vind wil ik nog weleens mijn ogen dicht doen. Nooit lang, het is wel echt een powernap van hooguit 10 minuten maar daarna kan ik er weer helemaal tegenaan!

  Is het een film die ik echt dolgraag wil zien dan is de kans minimaal dat ik mijn ogen sluit.

  • Gelukkig dat ik niet de enige ben. Als ik in slaap val tijdens een film ben ik wel zo dat ik er dan ook geen recensie over schrijf totdat ik ‘m nog een keer gezien heb. Bij mij is het inderdaad ook een powernap πŸ™‚

   Bij mij maakt het niet uit of ik een film wel of niet graag wil zien….als ik moe ben dan kan daar geen goede film tegenop!

  • Er lijken niet zo veel mensen te zijn die daar last van hebben blijkt uit de reacties…dus je maakt deel uit van de meerderheid.

 2. Ja! Inderdaad ook bij The Hobbit haha. Ik vond hem allesbehalve boeiend, was moe en de stoelen zaten nΓ©t een beetje te fijn. Verder kan ik me zo snel niet Γ©cht iets verzinnen gelukkig.

  Bij films die ik thuis kijk daarentegen.. heb je even?

  • Hobbit was helaas te saai en als er genoeg beenruimte is (wat bijvoorbeeld op Pathe de Kuip het geval is), dan is het wel heel erg tempting.

   Hahaha, ja thuis gebeurt het mij zo veel, maar daar kijk ik soms ook op tijden dat ik eigenlijk naar bed zou moeten gaan.

 3. Ik heb tijdens Les Miserables een klein dutje gedaan, maar dat kwam vooral omdat het al de vierde film van de dag was en dan werkt dat zingen heel slaapwekkend. Jammer dat het dutje niet langer dan vijf minuten duurde, want vond er toch niet veel aan. πŸ˜›

 4. Yep, bij de eerste The Hobbit. Om 22:00 ‘s avonds gaan terwijl je al vanaf 6:00 wakker bent is dus geen goede keuze. Daarna ben ik nog wel een paar keer in slaap gevallen… πŸ˜› Tegenwoordig ga ik zo vroeg mogelijk, want dan weet ik zeker dat ik wakker blijf.

  • Jij bent de derde die bij die film in slaap is gevallen. Ik denk dat ik destijds ook zo vroeg wakker was…dus dat had er misschien mee te maken. Ik ga meestal ook niet laat, tenzij het een film die ik op premiere avond wil zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.