All Good Things (2010)

Recensie All Good Things

Nadat de laatste aflevering van The Jinx uitgezonden werd, een “real crime” documentaire serie over Robert Durst, vond ik het jammer dat er niet nog meer afleveringen waren. Zeker met de ontwikkelingen rondom Durst is er een kans dat er in de toekomst nog nieuwe afleveringen zullen komen, maar naast het nieuws volgen over de gebeurtenissen is het verhaal op het moment afgesloten. De serie werd echter gemaakt nadat regisseur Andrew Jarecki All Good Things maakte, een film die geïnspireerd is door/gebaseerd is op de verdwijning van Robert Durst’s vrouw en de moorden waar hij in verband mee gebracht werd.

Recensie All Good Things

Ryan Gosling kruipt in de huid van Durst, die in de film David Marks heet. De rechtszaak tegen hem vormt de rode draad van de film, waarin terugkeken wordt naar zijn verleden. Daarbij komt de relatie met zijn vader aan bod, hoe hij zijn vrouw leerde kennen en hoe hun relatie in elkaar stak, haar verdwijning en andere belangrijke momenten uit z’n leven. Daarbij valt op, zeker na het zien van The Jinx, dat Jarecki de ware feiten (op een enkele uitzondering na) zeer nauw volgt. Dat levert als je bekend bent met de zaak misschien geen spannende film op (je weet al wat er staat te gebeuren), maar toch is het interessant om te zien hoe een waargebeurd verhaal wordt omgezet in een filmformaat.

Recensie All Good Things

Gosling speelt redelijk ingetogen en zet David Marks neer als een rustige man met een donker verleden en onvoorspelbare trekken. De bemoeienis van z’n vader met z’n relatie heeft hij moeite mee en als zijn vrouw, goed gespeeld door Kirsten Dunst, niet altijd datgene doet wat hij wil dan weet Gosling overtuigend uit te beelden wat dat met hem doet. Jarecki weet een mogelijke verklaring te geven voor de verdwijning van de vrouw van Marks, die ook in The Jinx terug te zien was. Als je onbekend bent met de zaak is deze film een mooie introductie tot het verhaal en is het zeker aan te raden om daarna The Jinx te kijken, omdat die serie bewijst dat de werkelijkheid in dit geval nog vreemder is dan fictie.

4 reacties op “All Good Things (2010)

  1. Ik heb deze film een tijdje geleden gezien. Interessant verhaal en daardoor ben ik ook benieuwd geraakt naar The Jinx. Daarnaast vind ik dat All Good Things mooi geschoten is.

    • Ja, de film ziet er goed uit en dat geld overigens ook voor The Jinx, waar regelmatig zaken worden nagespeeld. Hoop dat je binnenkort aan The Jinx toekomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.