Vraag van de week: Wat is jouw favoriete snack tijdens een film?

Vraag van de week

Als je aan “filmvoedsel” denkt, zal de gedachte aan popcorn misschien wel de eerste zijn. Popcorn heeft al een lange geschiedenis en werd al eeuwen voordat film bestond gegeten in New Mexico (3600 v.Chr.). Het werd populair in bioscopen omdat het goedkoop was om te maken (en dus marge had) en het weinig geluid maakte. Tegenwoordig hebben bioscopen hun aanbod aan versnaperingen drastisch uitgebreid en voor een goede reden. Veel bioscopen maken namelijk meer winst op het eten dan op de film die ze vertonen. Maar om geen discussie over de prijzen te beginnen terug naar de vraag van deze week:

What is jouw favoriete snack tijdens een film?

M
Zelf ga ik het liefst voor chocola, met als favoriet Pinda M&M’s.


Het ligt een beetje aan m’n bui en wat ik voor mijn bezoek gegeten heb, maar ik kies meestal tussen water of wat sap.

Wat is jouw favoriete snack tijdens een film?

14 reacties op “Vraag van de week: Wat is jouw favoriete snack tijdens een film?

 1. Thuis kan het van alles zijn In de bioscoop kies ik heel bewust voor iets dat niet kraakt omdat ik dat zelf van anderen ook superirritant vind.

 2. Meestal ga ik voor een rode wijn (Rioja) of een Corona. Als ik een snack neem is het of Pringles (bij voorkeur paprika) of Nacho’s. Snacks zijn overigens mij heel sporadisch, een drankje niet 🙂

  • Maar het is grappig hoe dat soort hapjes en drankjes bij het ritueel horen om naar een film te gaan. Zaken waardoor je je er thuis/comfortabel voelt.

 3. Niet echt een vaste snack. In de bios vaker niet dan wel omdat ik vaak overdag ga of in het vroeg van de avond (18.00). Vaak heb ik dan al gegeten.

  Drinken zowel thuis als in de bios een glaasje frisdrank maar niets bijzonders.

  Verkochten ze hier maar net zulke lekkere nacho’s als in Kinepolis Antwerpen met van die heerlijke kaassaus en pepertjes. Hier moeten wij het doen met voorverpakte nacho’s en een kuipje kaassaus die wel erg zuur smaakt.

  • Als ik net gegeten heb dan is het voor mij meestal ook alleen wat te drinken.

   Kinepolis ging ik jaren geleden ook wel eens heen en kan me die nog wel herinneren. Die waren inderdaad goed!

 4. Haha, leuke vraag!
  Uiteraard heb ik ook mijn favoriete snacks.

  Bioscoop:
  M&M’s, Winegums en Popcorn Zoet. Soms wil ik nog weleens Nacho’s met rode saus nemen.

  Thuis:
  Ook M&M’s, Winegums, maar ik snoep ook regelmatig Patat Joppie chips, Borrelnootjes en in een hele gekke bui Ben & Jerry Katamelsutra! 🙂

  Nu is het even afgelopen met snoepen, want ik probeer een paar kilootjes kwijt te raken 😛 Maar als ik hieraan denk loopt het water al in mijn mond. Ja, ook om 9 uur ‘s ochtends.

  • Ja, het is soms moeilijk de bioscoop in te lopen en niet toch iets te kopen of thuis iets te snoepen wanneer je iets aan het bekijken bent. Heb zelf in dat opzicht ook wel een zwak voor chocolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.