Tokarev (2014)

Recensie Tokarev

Het is jammer om te zien hoe het met de carrière van sommige acteurs of actrices gaat. Op de doos van deze film staat heel duidelijk “Academy Award Winner” Nicolas Cage. Wat de hoes niet vermeld is dat hij die Oscar in 1996 ontving, bijna 20 jaar geleden en dat de kwaliteit van de films waarin hij speelt een diepe duik naar beneden gemaakt heeft. Hij heeft inmiddels een groot aantal B-films op z’n naam staan. Maar er kunnen natuurlijk altijd uitzonderingen tussen zitten en de vraag is of Tokarev zo’n uitzondering is…

review Tokarev

Paul Maguire (Cage) is een voormalig crimineel die dat leven achter zich heeft gelaten en inmiddels een succesvolle carriere in de bouw heeft. Hij woont samen met z’n vrouw en dochter. Wanneer hij samen met z’n vrouw uitgaat wordt z’n dochter gekidnapt en vraagt hij z’n oude “crew” om haar te vinden. Dat gaat met veel geweld gepaard, maar of dat zal resulteren in het vinden van de dochter?

Recensie Tokarev

Tokarev is helaas, net zoals veel andere recente Cage films een film die maar moeilijk aan te raden valt. Het is een saaie film, die ook visueel erg vlak is. De karakters zijn eendimensionaal en spreken geen moment tot de verbeelding. Helaas was ik ook al heel vroeg in de film erachter wie er achter de verdwijning van de dochter zat. Het is te hopen dat Nicolas Cage in de toekomst nog betere films uitkiest, want zelf ben ik langzaam op het punt gekomen dat ik zijn films actief begin te vermijden.

2 reacties op “Tokarev (2014)

  1. Oef, een 2 is wel heel laag. Jammer om te lezen dat je deze niets aan vond. Ik heb mij wel vermaakt met deze film. Maar ik ben het wel met je eens dat Nicolas Cage niet meer de acteur is van 20 jaar geleden.

    • Ik heb echt totaal niet van de film kunnen genieten en dat komt terug in m’n score. Gelukkig heb jij je er meer mee kunnen vermaken! Ik denk echt dat Cage het nog kan, maar dat hij niet meer dat soort films ziet waar hij dat kan laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.