Vraag van de week: Welk genre kijk je bijna niet?

Vraag van de week

Als filmblogger kijk ik wekelijks een groot aantal type films en daarbij sta ik redelijk open om films te zien die anders zijn. Toch zijn er films in bepaalde genres die ik over het algemeen niet kijk, simpelweg omdat ze me niet interesseren. De vraag van deze week is dan ook:
Welk genre kijk je (bijna) niet?

Drag me to hell

Voor mij is het antwoord erg simpel: Horror films. Ik kan simpelweg niet genieten van het oncomfortabele gevoel en vrijwillig angst aangejaagd te worden. Natuurlijk zijn er af en toe uitzonderingen, maar dat zijn er per jaar extreem weinig. Dat geld ook over films met vampieren erin, op de één of andere manier heb ik daar totaal geen connectie mee.

Remember the Titans

Een ander genre waar ik ook geen fan van ben is die van de sportfilm. Reden hiervoor is dat ze vaak erg voorspelbaar zijn omdat het gaat om een groep van mensen die meestal niet goed met elkaar om kunnen gaan, vervolgens hard samen moeten trainen en uiteindelijk winnen. Ik kijk over het algemeen geen sport en dat geldt dus ook voor films. Natuurlijk zijn er ook hier uitzonderingen zoals bijvoorbeeld Raging Bull, Rocky en Warrior.

Welk genre kijk je (bijna) niet?

19 reacties op “Vraag van de week: Welk genre kijk je bijna niet?

  • Grappig om te horen. Toch zijn er wel uitzonderingen zoals bijvoorbeeld The Shining..die kan ik echt wel waarderen….nu moet ik wel toegeven dat ik die dan weer niet echt eng vind.

 1. Horror is mijn guilty pleasure. Vaak is het pure onzin, maar op z’n best kan horror thema’s aansnijden die moeilijk op een ‘normale’ wijze zijn te verfilmen.

  Waar ik wel moeite mee heb zijn romcoms en musicals (op enkele klassiekers na). Bollywood sla ik ook liever over.

  • Ik begrijp ook wel dat sommige mensen van dat genre genieten, maar zelf zoek ik m’n “thrills” dan liever in het actiegenre.

   Romcoms kijk ik ook niet zo veel, maar zijn niet zo erg om te kijken. Musicals ligt het er een beetje aan, maar over het algemeen heb ik daar ook redelijk wat van gezien. Bollywood kan ik begrijpen als je al niet van musicals houdt. Daarnaast zijn die films ook vaak minstens drie uur lang, wat ook niet helpt. Heb er een aantal gezien, maar het zijn geen films die ik snel zal kijken. Dus daar volg ik je in.

  • Hahaha, ja als je al een tijdje m’n blog volgt zie je ook dat er bijna geen enkele horror recensie langskomt.

   Kan begrijpen dat actiefilms voor jou dan weer niets zijn 🙂

 2. Vroeger keek ik heel veel horror maar het ging van kwaad naar erger en heb echt paniekaanvallen gehad, dus nu kijk ik ze niet meer. Voor de rest kijk ik ook nooit actie-films, ik vind ze vaak enorm waardeloos. Mensen die 100 mis schieten of gevechten die 5 minuten duren, daar maak je mij niet blij mee, haha.

  • Dat is wel heftig inderdaad als je er paniekaanvallen van kreeg! Divergent was toch ook wel gedeeltelijk een actiefilm….jouw opmerking deed me meteen denken aan die scene op het dak waarbij Tris van alle kanten werd aangevallen en niemand haar kon raken….daar irriteerde ik me op dat moment verschrikkelijk aan aangezien je in het eerste deel zag dat die mannen (en vrouwen) heel erg goed getraind waren. Deed erg af aan dat moment.

 3. Scifi! Het lijkt net of mn brain automatisch op slaapstand wordt gezet zodra er een spaceship in beeld komt. Actiefilms vind ik vaak saai dus die kijk ik ook liever niet.

  • Hahaha, toch zijn er wel heel veel goede science fiction films…er moeten toch wel uitzonderingen zijn? Ook actie hou ik erg van, dus in dat opzicht hebben we een tegenovergestelde smaak 🙂

 4. Pff, wat een moeilijke vraag voor mij zeg. Dit omdat ik praktisch alles wel kijk. Als antwoord op deze vraag heb ik maar mijn vote history van IMDb erbij genomen maar die bied ook zo weinig uitsluitsel omdat deze weer onderverdeeld zijn in subgenres.

  Hmm, dan kies ik maar voor Musicals. Ik kijk ze wel maar zie er weinig goede tussen zitten helaas.

  • Ik heb zelf ook een erg brede smaak, maar toch zijn er altijd bepaalde types die je wat minder kijkt. Er zijn best wel goede musicals, maar kan me voorstellen dat als je niet zo’n fan ervan bent ze niet zo snel zal bekijken.

 5. Jeetje… Bijna geen horrorfans aanwezig op dit blog 🙂 Ieder zijn ding hoor. Ik ben echt een liefhebber van het genre. En er is echt geen genre dat ik niet kijk! Ik kijk echt alles! Vind ik ook alles leuk? Nee, dat zeker niet, maar ik geef zoveel mogelijk films een eerlijke kans. Echter sla ik vaak wel documentaires over, omdat ik dat persoonlijk een nutteloos tijdverdrijf vind.

  • Jij bent inderdaad een uitzondering lijkt het wel 😉

   Waarom vindt je documentaires een nutteloos tijdverdrijf? Er zijn echt een aantal documentaires die je echt een kans moet geven. Moet meteen denken aan Dear Zachary, The Staircase of eentje van Werner Herzog (bv. Encounters at the End of the World of Grizzly Man) en er zijn er nog zoveel meer die echt de moeite waard zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.