Vraag van de week: Welke acteur/actrice kijk je elke film van?

Vraag van de week

Er zijn van die acteurs/actrices waarvan je elke film kijkt, ongeacht de kwaliteit van de film. Die persoon is voor jou genoeg reden om de film te zien. Ook ik heb dat met een aantal acteurs die ik bijna in elke film zal zien. De vraag deze week is dan ook:

Van welke acteur/actrice kijk je elke film van, ongeacht welke film dat is?

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

Zoals je maak ik elke week een “De vele gezichten van…” overzicht en van alle acteurs/actrices die daar in verschenen zijn is dit waarschijnlijk degene waarvan ik bijna alle films gezien heb. Ik zal niet meteen naar de bioscoop gaan als hij een nieuwe film heeft, maar weet zeker dat ik ‘m uiteindelijk zal zien.

Nicolas Cage

Nicolas Cage

Alhoewel de kwaliteit van z’n films af en toe bedroevend slecht is, blijf ik hem toch een kans geven. Daarnaast is hij niet bang is om de gekke kant van zichzelf te laten zien, wat ik bijna altijd entertaining vind.

Matt Damon

Matt Damon

Als ik zijn naam hoor moet ik altijd meteen denken aan Team America, maar desondanks is hij naar mijn mening één van de meest solide acteurs in Hollywood. In tegenstelling tot de acteurs hierboven zijn z’n rollen en de films waarin hij speelt bijna altijd goed en heeft hij laten zien dat hij goed is in zowel actie als drama.

Er zijn vast nog een aantal anderen die me op het moment niet te binnen schieten, maar ben erg benieuwd naar jouw “obsessie”:
Van welke acteur/actrice kijk je elke film van, ongeacht welke film dat is?

21 reacties op “Vraag van de week: Welke acteur/actrice kijk je elke film van?

 1. Er is een aantal acteurs waar ik graag naar kijk en van hen probeer ik alle films te zien. Betekent overgens niet dat dit dan ook meteen de besten zijn of dat al die films meteen oscarwaardig zijn. Het gaat om bv. Matt Damon, Philip Seymour Hoffman, Laura Linney, Jennifer Lawrence, nieuwkomer Britt Robertson, George Clooney, Ian McKellen, Maggie Smith en mijn absolute favoriet Cate Blanchett.

  • George Clooney is er trouwens ook eentje die ik niet heb genoemd maar waarvan ik ook alles kijk. Meestal eindigen films waarin hij speelt in m’n jaar top tienen. Verder ook interessante namen!

 2. In mijn geval is dat zeker Steve Buscemi, hoewel ik zijn vroegere werk niet altijd even makkelijk aan kan komen. Hij weet altijd een personage neer te zetten waar je je bij inleeft. Daarnaast is mijn guilty pleasure toch wel Jonah Hill. Begonnen als gezellige dikkerd in flauwe komedies, maar weet in Wolf of Wallstreet ook een heel ander personage neer te zetten.

 3. Mijn favoriet is Rutger Hauer.Hoewel het grootste deel van zijn films helaas b-troep vindt ik zijn verschijning erin altijd iets van een oerkracht hebben die indruk maakt.

  • Interessant! Heb zelf eigenlijk veel te weinig werk van hem gezien. Wel een boeiende acteur om naar te kijken.

 4. Lastig, maar ik heb wel een paar favorieten.

  Acteurs:
  – Arnold Schwarzenegger (natuurlijk!)
  – Johnny Depp
  – Brad Pitt
  – Edward Norton
  – Samuel L. Jackson

  Regisseurs:
  – Darren Aronofsky
  – Quentin Tarantino
  – David Fincher
  – David Lynch

Leave a Reply

Your email address will not be published.