The Captive (2014)

Recensie The Captive

De meeste films zijn hapklare brokken: Je zet ze op, zet je verstand op nul en hebt na een uur of anderhalf (hopelijk) een vermakelijke tijd gehad. Natuurlijk is daar niets mis mee, maar zo nu en dan wil je als kijker wat meer worden uitgedaagd. The Captive is een film die dat zeker bij de start goed weet te doen.

Review The Captive

Tijdens de opening van de film wordt de kijker een mozaïek van verhaallijnen voorgeschoteld. Aan al deze fragmenten is op dat moment dan ook maar moeilijk een touw vast te knopen. Het enige wat je op dat moment kan doen is het allemaal zo goed mogelijk onthouden en naarmate de film vordert beginnen die puzzelstukjes in elkaar te vallen. Je komt er dan achter dat ze allemaal deel uit maken van hetzelfde verhaal. Dat verhaal draait om de verdwijning van Cassandra (Alexia Fast). Haar ouders Matthew (Ryan Reynolds) en Tina (Mireille Enos) zijn wanhopig en een politieteam, onder leiding van Nicole (Rosario Dawson), dat gespecialiseerd in verdwenen kinderen verdenkt de Matthew van betrokkenheid. Als kijker heb je meer informatie als de hoofdpersonen, maar desondanks weet de film de spanning er goed in te houden.

Bespreking The Captive

Het verhaal springt constant door de tijd heen, waardoor je steeds meer van de zaak en de hoofdrolspelers te weten leert komen. De film is knap ge-edit en de sfeer is goed. Toch bevat de film een aantal momenten die of slecht passen of net iets beter uitgewerkt hadden kunnen worden, waardoor de film niet het nivo van een film in hetzelfde genre als bijvoorbeeld Prisoners of Gone Baby Gone. Toch is The Captive een spannende misdaad thriller die met z’n puzzelstructuur de kijker constant bij de les houdt.

2 reacties op “The Captive (2014)

  1. The Fugitive was zeker een spannende film 😉 Ik wil The Captive ook nog zien, maar heb veel slechte dingen over de film gehoord. Maar omdat ik de cast wel kan waarderen ga ik de film zeker nog kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.