Mean Girls (2004)

Recensie Mean Girls

Tegenwoordig is Lindsay Lohan bekender door alle verhalen in de roddelpers dan voor haar acteerwerk, maar voordat dit allemaal begon was ze een jonge, populaire actrice die een groot (jong) publiek aansprak. Ze verscheen in diverse succesvolle Disney films als onschuldig meisje, maar ook kleine meisjes worden groot. In Mean Girls zien we haar als tiener Cady Hero, die samen met haar ouders in Afrika woonde en terugkeert naar Amerika. Ze moet voor de eerste keer in haar leven naar de middelbare school en weet (omdat ze thuis les kreeg) niet hoe het daar aan toe gaat. Een wereld met z’n verschillende subculturen, waaronder nerds, sportievelingen, alternatievelingen en de populaire meisjes gaat voor haar open en om daar je weg in te vinden is niet makkelijk. Want de verschillende groepen praten niet met elkaar en één verkeerde actie kan grote gevolgen hebben voor de onderlinge relaties. Het kan zomaar gebeuren dat een bepaalde groep niets meer van je wil weten.

Review Mean Girls

Ze wordt al snel vrienden met de twee buitenbeentjes Janis en Damian, die haar aansporen om te infiltreren in het groepje van de populairste meisjes. Het doel is om ze goed te leren kennen om die informatie te gebruiken om ze vervolgens te kunnen aanvallen en uit elkaar te drijven. Het plan lijkt een prima idee, maar Cady ondervindt al snel dat populair zijn ook z’n voordelen heeft.

Bespreking Mean Girls

In het genre van de “high school” film is Mean Girls, samen met Clueless, één van de toppers. Door het sterke script van Tina Fey zit de film boordevol geslaagde grappen en scherpe dialogen, maar is er tegelijkertijd ruimte voor momenten van bezinning zonder dat dit richting de kijker prekerig over komt. Alhoewel Lindsay Lohan het prima doet als onschuldig meisje dat de consequenties van haar keuzes ondervindt, is Rachel McAdams de ster van de film. Als kattige, manipulerende Regina George springt ze van het scherm af. Een karakter “you’ll love to hate”.

2 reacties op “Mean Girls (2004)

  1. Leuke, quotable high school movie, maar niet één van mijn favorieten (wel leuk genoeg dat ik het op dvd heb). Wanneer ga je 10 Things I Hate About You kijken? 😉

    • Die staat voor dit jaar gepland als deel van m’n Blindspot serie, heb ‘m nog niet gezien. Blue was degene die ik deze maand bekeken heb en ik denk dat ik eerst nog de andere twee kleuren ga bekijken. Maar gaat zeker gebeuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.