De vele gezichten van… Idris Elba

De vele gezichten van Idris Elba

Idris Elba werd geboren op 6 september 1972 in London. Zijn eerste acteerstappen maakte hij al toen hij op school zat. In 1986 hielp hij z’n oom met DJ’en bij trouwerijen en met die ervaring startte hij z’n eigen DJ bedrijf samen met een aantal vrienden. In 1988 verliet hij school om naar het National Youth Music Theatre te gaan. Hij verscheen in de engelse versie van Opsporing Verzocht (Crimewatch) waarin hij verschillende rollen in reconstructies speelde. Zijn eerste echt rol was in 1995 in Bramwell. Hierna verscheen hij in verschillende Britse shows als Absolutely Fabulous, The Bill, The Ruth Rendell Mysteries, Family Affairs, Ultraviolet en Dangerfield. Z’n grote doorbraak kwam echter toen hij een hoofdrol speelde in de serie The Wire, waar hij het karakter “Stringer” Bell neerzette. Inmiddels heeft hij een groot aantal films op z’n naam staan met rollen in 28 Weeks Later, RocknRolla, Legacy, The Losers, Takers, Thor, Ghost Rider: Spirit of Vengeance, Prometheus, Pacific Rim en Long Walk to Freedom.

Overzicht rollen Idris Elba

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Idris Elba rol?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Idris Elba

  1. Ik vind Idris Elba een goede acteur, alleen heb ik hem nooit in zijn beste rollen gezien, zoals in Luther of The Wire.

    Ik ga dan voor zijn rol in Obsessed waarin hij gestalkt wordt door een vrouwelijke collega. Niet echt een goede film, maar wel vermakelijk.

    • Obsessed heb ik dan weer niet gezien, maar ik raad je aan om dan aan The Wire te beginnen. Daar is net een remaster van geweest in 16:9 formaat (origineel was de show in 4:3), dus een goed moment om er aan te beginnen. Wat mij betreft de beste politie/crime serie ooit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.