The Drop (2014)

Recensie The Drop
Met zijn film Rundskop wisten regisseur Michaël R. Roskam en hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts indruk te maken in Hollywood. Schoenaerts verscheen al eerder in Blood Ties, en werkt in dit misdaaddrama weer samen met Roskam. Het zou de laatste film zijn waar de vorig jaar overleden James Gandolfini aan zou meewerken.

Recensie The Drop

Bob Saginowski (Tom Hardy) werkt samen met z’n neef Marv (James Gandolfini) in een bar in Brooklyn. De lokale criminelen kiezen regelmatig een bar uit die ze zullen gebruiken als “drop bar”, een locatie waar al het illegale geld dat verdient is wordt afgegeven, om vervolgens op te worden gehaald. Wanneer de bar wordt overvallen, de politie een onderzoek begint en de extreem gevaarlijke criminelen op zoek gaan naar de verantwoordelijke personen is het de vraag wat er zal gebeuren.

Roskam creërt een donkere, grauwe sfeer in een buurt waar alle hoop te zijn vervlogen. De bewoners worstelen om te overleven en een mensenleven lijkt maar weinig waarde te hebben. Bob komt in dat alles over een naïeve man die een ander leven wil, maar keer op keer een klap krijgt te verwerken. Hij komt in aanraking met Nadia (Noomi Rapace) met wie hij een vriendschappelijke relatie krijgt, maar haar onberekenbare ex-vriend Eric Deeds (Schoenaerts) vormt een serieuze bedreiging.

Recensie The Drop

The Drop is zo’n film waarbij er heel veel dingen goed zijn (de cast is solide, de karakters hebben diepgang, de sfeer is goed), maar waarbij het verhaal (dat oorspronkelijk een kort verhaal was) net iets te langzaam voortbeweegt en uitgerekt om je als kijker echt te pakken. Of je daar van kan genieten verschilt per persoon.

2 reacties op “The Drop (2014)

  1. Ik vind dit echt een hele goede film, maar ik houd hier wel van. Out of the Furnace, die ik toch wel een beetje onder hetzelfde kopje schaar, vind ik ook zo goed terwijl dat ook wel een trage film is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.