De Filmsite Spotlight: Be Cool, Sodapop

Be Cool Sodapop

Vrij recentlijk ontdekte ik de filmblog van Gwen, Be Cool, Soda Pop, die ik inmiddels regelmatig bezoek. Tijd om Gwen en haar blog beter te leren kennen door de Filmsite Spotlight er op te richten.

becoolsodapop

Wat is de onstaansgeschiedenis van de site, waarom ben je deze begonnen?
In 2011 ben ik Be Cool, Sodapop gestart, omdat ik graag weer creatief bezig wilde zijn en iets met mijn liefde voor films (en series) wilde doen. In het verleden heb ik ook een filmblog gehad waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Ik miste het hebben van een plek om over films te kunnen schrijven. Dat anderen het leuk vinden om te lezen wat ik schrijf is een pluspunt!

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Ik besteed weinig aandacht aan grote films en franchises, zoals Star Wars, The Hobbit en Marvel films. Ik vind die grote films vaak saai. Wat dat betreft schijn ik nogal een eigenzinnige filmsmaak te hebben. En volgens mijn vriend ben ik niet bang om een film de grond in te boren terwijl iedereen die film geweldig vindt.

Waarvan geniet je het meest op je site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Ik geniet het meest van schrijven over horror en ik geniet van de leuke feedback die ik krijg van lezers. Wat mij het meest motiveert om te blijven schrijven is schrijven over dingen die ik zelf leuk vind en niet over wat ik denk dat de meeste bezoekers zal trekken.

Op welke manier heeft het schrijven je manier van films kijken veranderd?
Ik ben veel kritischer geworden. Ik ben vaak tijdens het kijken al bezig met bedenken wat voor rating ik de film zal geven en wat voor positieve en negatieve punten ik zal noemen in mijn review. Maar als een film echt heel goed is dan zit ik er helemaal in en ben ik niet meer met die dingen bezig.

Wat is het favoriete artikel dat je geschreven hebt?
final girls
Moeilijke vraag! Ik heb niet echt een favoriete artikel, maar als ik iets moet noemen dan ga ik voor mijn artikel over mijn favoriete final girls, omdat ik graag over horror schrijf.

Kan je je vijf favoriete films noemen?
Het ligt totaal aan mijn stemming wat mijn 5 favoriete films zijn, maar als ik er nu 5 moet noemen ga ik voor:

Scream (1996)
Scream

Lรฉon (1994)
Leon

Almost Famous (2000)
Bespreking Almost Famous

Pitch Perfect (2012)
Pitch Perfect

From Dusk Till Dawn (1996)
From Dusk Till Dawn

Deze films heb ik vaak gezien en kan ik blijven kijken.

Hoeveel films kijk je gemiddeld per week?
Ik kijk 2 of 3 films per week. Als ik vakantie heb dan kijk ik er wel meer. Vaak heb ik te weinig tijd om over alle films iets te schrijven of heb ik over een bepaalde film weinig te zeggen.

Heb je speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Erg trots niet, maar als Scream fan ben ik wel heel blij met mijn ultimate internet edition dvd set en Scream 4 limited collectorโ€™s box inclusief masker, poster etc. Verder heb ik niet veel filmgerelateerde objecten. Al wil ik nog wel een dancing Groot (Guardians of the Galaxy) van Pop!

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Als iemand nog een leuk idee of thema heeft voor een artikel dan hoor ik het graag! Laat een bericht achter via de site! ๐Ÿ™‚

Lees ook:

9 reacties op “De Filmsite Spotlight: Be Cool, Sodapop

Leave a Reply

Your email address will not be published.