Vraag van de week: Films waarvan je de populariteit niet snapt?

Vraag van de week

Je herkent het vast wel: Je leest over een film die door iedereen de hemel in geprezen wordt of een filmklassieker is. Je besluit om ‘m zelf ook te gaan kijken, maar na het bekeken te hebben vraag je je echter af wat iedereen toch in die film ziet.

De vraag deze week:
Van welke films snap je niet waarom ze zo geliefd zijn?

Zelf had ik dat gevoel bij de volgende films:

1. The Life Aquatic with Steve Zissou
Life Aquatic

Alhoewel Wes Anderson inmiddels een regisseur is die ik erg kan waarderen, is dat niet het geval bij z’n vroege films. Op de een of andere manier kan ik bij deze film me niet inleven in de karakters en werkt de humor voor mij ook niet. Het is een film die veel mensen in m’n vriendenkring hilarisch vinden, maar die ik zelf erg saai vind.

2. Mulholland Drive
Mulholland Drive

Een film die over het algemeen veel liefde krijgt kon mij totaal niet bekoren. Wat begint als een intrigerende film verandert al snel in een soort nachtmerrie. Een film die ik niet uit heb kunnen kijken en waarvan ik me nog steeds afvraag waarom het zo de hemel in geprezen wordt.

3. Annie Hall
Annie Hall

Een vaste titel in elke “beste romcoms ooit” lijst waarvan ik dan ook erg hoge verwachtingen had (ook omdat het een Woody Allen film is). Toch stelde de film me zwaar teleur en vond ik het maar een vreemde film.

4. The African Queen
The African Queen

Ik kan toegeven dat dit geen slechte film is, maar ik kan niet begrijpen waarom deze film gezien wordt als een klassieker. Het is een vermakelijke avonturenfilm, maar niet meer dan dat.

5. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Anchorman

Normaal kan ik altijd smakelijk lachen om de grappen van Will Ferrell, maar dat was bij deze film nooit het geval, terwijl hij toch als ÊÊn van zijn beste komedies wordt genoemd.

Van welke films snap je niet waarom ze zo geliefd zijn?

10 reacties op “Vraag van de week: Films waarvan je de populariteit niet snapt?

 1. Anchorman vond ik ook niet grappig en ik snap zeker niet waarom die film zo populair is. :S Een film waarvan ik niet snap dat die zo geliefd is: Inception. Ik heb er helemaal niets mee, maar van de meeste Nolan films snap ik hun populariteit niet.

  • Inception vond ik technisch erg knap, maar ik had er ook niet zo veel mee als anderen. Sowieso is Nolan een erg technische regisseur en dat betekent in sommige films dat de emotie niet helemaal goed over lijkt te komen. Toch vindt ik bijvoorbeeld Memento en The Prestige echt topfilms.

  • Inception vind ik echt GEWELDIG! Dat is een film die ik makkelijk 2-3 keer per jaar kan kijken 🙂 Maar ik hoor/lees wel vaker dat mensen er niet veel mee hebben. Mijn vriendin heeft deze met pijn en moeite uitgezeten, maar ze was het liefst naar huis gegaan 😛

   • Zo zie je maar. Inception heb ik sinds ik ‘m in de bioscoop zag niet meer gekeken, vooral omdat ik tegen al die uitleg aan het begin van de film op zie. Moet wel zeggen dat het er eentje is die ik toch nog wel een keer opnieuw zal bekijken, want het heeft wel een aantal memorabele momenten…

 2. Ik vind Mulholland Drive echt een briljante film. Heerlijk als je een film meerdere keren kunt kijken en deze telkens op een andere manier kunt interpreteren. Overigens snap ik deze nog steeds niet helemaal hoor 😛

  Maar een film waarvan ik de populariteit nog steeds niet snap is Interstellar. De film krijgt grotendeels lovende recensies (die dan meestal wel betrekking hebben op voornamelijk de special effects) en een belachelijk hoge rating krijgt naar mijn mening. En ja, de special effects waren ook cool, maar 20-30 minuten plezier in een film die bijna 3 uur duurt is voor mij geen voldoende entertainment.

  • Ik vind het ook niet erg als ik een film meerdere keren kunt kijken om te zien of je interpretatie klopt, maar Mulholland gaat wat mij betreft te ver in iets mysterieus op te zetten…

   Grappig dat je deze Nolan film dan weer niet zo goed vindt ten opzichte van Inception. Het onderwerp sprak mij heel erg aan en dat is de belangrijkste reden dat ik ‘m zo goed vond.

 3. The Matrix trilogie vond ik echt helemaal niks. Teveel en te lange vechtscenes en mensen die niet kunnen schieten. Het idee achter de film is briljant, maar de uitvoering vind ik echt niks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.