Shaun het Schaap: Winterpret

Recensie Shaun het schaap winterpret

Aardvark Studios is één van de weinige studio’s die zich nog voornamelijk focust op “stop motion animation”. Ze behaalden veel succes met Wallace and Gromit, maar ook de serie Shaun het Schaap is een groot succes. Dat verbaast ook niet aangezien het schaap en z’n trouwe volgelingen elke keer weer in grappige situaties terecht komen. Later in het jaar verschijnt er een volledige speelfilm in de bioscoop, maar wie niet kan wachten kan nu alvast in de stemming komen met deze “winterpret” DVD.

Review Shaun het schaap winterpret

Het eerste wat opvalt als je de DVD gaat bekijken is dat geen van de 9 afleveringen ook maar iets te maken heeft met de winter. Wie dus winterpret verwacht (wat niet onrealistisch is gezien de titel van de DVD en het plaatje van Shaun in de sneeuw) zal snel bedrogen uitkomen. Er is geen sneeuwvlokje te zien. Aan de verwachtingen wordt in dat opzicht dus niet voldaan. Als je dat echter kan vergeven bieden de afleveringen allemaal erg leuke verhalen. Zo proberen de schapen gratis ijsjes te krijgen door de auto van de ijscoman te saboteren, wordt een 3D film wel heel erg realistisch als er een echte spin verschijnt en blijken de schapen gek op pizza’s te zijn als er een geest verschijnt.

Bespreking Shaun het schaap winterpret

De typische Aardvark humor is weer aanwezig waardoor zowel jong als oud er van zal kunnen genieten. Ieder filmpje wordt voorafgegaan door een heel erg korte sketch, waarin één of meerdere karakters uit de serie tegen een witte achtergrond iets grappigs doen (de boer die yoga doet en daarbij scheten laat zal vooral de kleinsten aan het lachen brengen). Naast de 9 filmpjes bevat de DVD ook nog een preview van de film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.