Favorieten van de maand: Januari

Favorieten van de maand

Het aantal filmblogs dat ik volg is groot en dat betekent dan ook dat m’n mailbox dagelijks volstroomt met nieuwe posts. In “Favorieten van de maand” een selecte keuze uit dat grote aanbod en artikelen die je zeker even moet bekijken (en waar je natuurlijk een reactie bij moet achterlaten):


De Protagonisten legden in hun kettingreactie aan het begin van de maand een link tussen Mark Ruffalo en Ben Affleck.

Birdman 3
Beschrijft Cordia van Filmmad waarom hij Birdman een topfilm vindt (zelf hoopte ik hetzelfde gevoel te hebben, maar helaas was dat niet het geval)

Broadchurch
Filmmad.nl schreef een recensie van de serie Broadchurch, die ik al een tijdje wil zien en me die extra push gaf om dat toch nog wat eerder te gaan doen.

Sweet movies
Raadde Sweet Movies 5 willekeurige films aan. Van die 5 heb ik er 4 gezien en sta helemaal achter die tips.

Michiel de Ruijter
De Filmofiel heeft Michiel de Ruyter al gezien en gaf daar z’n mening over. Ook ik moet bekennen dat ik m’n geschiedenislessen wel grotendeels vergeten ben.

Theory of Everything
Was het leuk om te zien dat Ongevraagd Filmadvies na een tijdje afwezigheid weer terug was met een recensie van The Theory of Everything.

Goldfinger
En dat Paul van Filmliefhebber begonnen is met recensies van de Bond films, waaronder Dr.No, Goldfinger en Goldeneye. Het is een filmreeks waar er eigenlijk te weinig van heb gezien.

Black Swan
Ontdekte ik in Be Cool, Sodapop een nieuwe filmblog. Alhoewel ik persoonlijk niets heb met de Oscars koos Gwen haar favoriete beste actrice van de afgelopen jaren en aangezien Black Swan m’n “all time favorite” is, was het leuk om te zien dat ze voor de acteerprestatie van Natalie Portman koos.
 

Wat waren jouw favoriete artikelen van de afgelopen maand?

10 reacties op “Favorieten van de maand: Januari

  1. Poe, ik lees ook echt super veel op het moment en ik probeer ook altijd wel even een reactie achter te laten. Maar de posts die ik in de afgelopen maand het leukst vond waren toch wel de film vs. film berichten en de discussie over de eerste bioscoopervaring. En op Miss Movie heb ik een leuk berichtje gelezen over de soundtrack van Pirates of the Caribbean. Leuk om te zien dat ook daar aandacht aan wordt besteed, want ik ben echt een enorme fan van soundtracks.

  2. Wat leuk dat ik in je favorieten van januari sta! Je moet zeker Dans la Maison gaan zien, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik kan zo een, twee, drie geen artikel bedenken, maar ik ga me wel even bij al deze leuke filmblogs aanmelden voor zover mogelijk πŸ™‚

  3. Leuk dat één van mijn posts er tussen staat! Thanks! πŸ™‚ Leuke feature ook! EΓ©n van mijn favoriete posts van de afgelopen maand was de eerste film van je Blindspot series: Almost Famous.

    • Ja, ik vindt een gevoel van community belangrijk (iets wat ik op de Engels versie van de site erg voel) en daarom heb ik besloten dit soort posts te schrijven. Het is goed om verder te kijken dan alleen je eigen blog en andere bloggers te leren kennen. Het maakt bloggen zo veel leuker, dus daarom doe ik de Filmsite Spotlights en nu ook dit soort posts. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.