De betere film: Terminator vs. Terminator 2

De betere film Terminator

Als het om films gaat heeft iedereen z’n eigen mening en één van de meest interessante discussies is wanneer twee (zeer goede) films vergeleken worden. Daarbij komt soms de vraag naar boven:
Als je er maar één mag kiezen, welke is dan de betere film?

Het doel van deze serie is om die discussie hier te voeren en te kijken welke van de twee het meest gekozen wordt (en dus de titel krijgt van “de betere film”). Het betekent niet dat de andere film slecht is, maar het maakt duidelijk welke film de voorkeur krijgt.

Deze keer is de keuze gevallen op twee science fiction films over moordzuchtige robots uit de toekomst: de Terminator films. Naar mijn mening bestaan er maar twee films in deze serie (die het kijken waard zijn). Welke van deze twee is volgens jou de betere film?

The Terminator
The Terminator
De film waarin Arnold Schwarzenegger één van z’n meest iconische rollen ooit speelde als “cybernetic organism” die uit de toekomst gestuurd wordt om Sarah Connor te vermoorden, voordat ze de moeder is van een toekomstige rebellenleider. Het resultaat is een film met diverse klassieke momenten die elke filmliefhebber bij zijn gebleven. Een donkere sciene fiction film die velen de stuipen op het lijf jaagde.

Terminator 2: Judgment Day

Dit vervolg nam het idee van het orgineel en draaide de rollen om. The Terminator was nu geen moordmachine, maar een soort bodyguard tegen een nieuwe bedreiging. Met grotere actiemomenten en indrukwekkende CGI effecten maakt de film nog steeds indruk.

Als je er maar één mag kiezen, welke is dan “de betere film”?

2 reacties op “De betere film: Terminator vs. Terminator 2

  1. Dit is moeilijk zeg! Maar o.b.v. mijn persoonlijke top 50 moet ik kiezen voor Terminator 2; Judgment Day. Ik vind deze film ook nog steeds één van de beste actie/sci-fi’s die er ooit gemaakt is! De balans tussen de actie, spanning en humor is goed, verbluffende CGI, geweldige soundtrack. Alles klopt in deze film. Maar dat neemt niet weg dat The Terminator wel een geweldige klassieker is hoor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.