Top 10 Komedies

Top 10 Komedies

Komedie is één van de meest persoonlijke genres, omdat niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor heeft. Wat de één hilarisch vindt, vindt de ander flauw. Het is dan ook, tenzij je iemand echt goed kent, bijna onmogelijk om op aanraden van een ander een komedie te kijken en dezelfde ervaring te hebben. De onderstaande top 10 is dan ook een erg persoonlijk overzicht van m’n favorieten. De beste 10 komedies.

10. Superbad

Superbad

Eén van de eerste Apatow films die een grote invloed zou hebben op de komedies van de jaren daarna. De film die Jonah Hill en Michael Cera bij een breed publiek introduceerden.

Favoriete gedeelte: Het moment waarop Fogell (Christopher Mintz-Plasse) z’n McLovin ID-kaart aan z’n vrienden laat zien.

9. Idiocracy

Idiocracy

Mike Judge (Beavis and Butthead, King of the Hill) laat zijn visie van de toekomst zien. Het is een wereld waar het gemiddelde IQ zo laag is dat Joe Bauers (Luke Wilson), na lange tijd bevroren te zijn geweest, na ontwaken plotseling de slimste persoon ter wereld is. De film kwam bijna niet uit omdat diverse grote bedrijven problemen met de film hadden (veel grote merken krijgen andere namen of bieden ineens andere diensten aan). De film zit propvol met visuele grappen, maar ook de gesprekken met de simpele zielen die de wereld bewonen werken regelmatig op de lachspieren.

Favoriete quote:
“Because it’s got electrolytes”

8. Team America

Team America

Wanneer je het concept van Thunderbirds laat uitvoeren door de mannen achter South Park dan is het resultaat een film die boordevol zit met patriotisme (de titelsong “America, Fuck Yeah” zegt genoeg), maar tegelijkertijd (“schokkende”) dingen met de poppen doet die je nooit op film gezien hebt.

Favoriete quote:
“Matt Damon”

7. Coming to America

Coming to America

Uit een tijd dat Eddie Murphy nog grappige films maakte, is deze film er eentje die ik altijd zal uitkijken als ik ‘m tijdens het zappen tegenkom. Het verhaal over een prins uit Zumunda die naar Amerika komt om zich uit te leven is leuk en is eigenlijk een romantische komedie in een vermomming.

Favoriete quote:
“Taste the soup!…Aghaaa!”

6. Some Like it Hot

Some Like it Hot

Wanneer Joe(Tony Curtis) en Jerry (Jack Lemmon) Chicago ontvluchten als ze getuige zijn van een moordpartij door de mafia, sluiten ze zich, verkleed als vrouwen, aan bij een damesorkest. Curtis en Lemmon zijn een leuk komisch duo en de situaties waar ze in verzeild raken erg vermakelijk. Marilyn Monroe straalt als altijd in haar rol als zangeres.

Favoriete gedeelte:
Als Jack Lemmon tegen het einde van de film bezig is met de ring.

5. Kung Pow: Enter the Fist

Kung Pow

Een film die je erg leuk vindt of simpelweg haat met eigenlijk geen middenweg. Deze komedie neemt een oude kung fu film, plaatst daar Steve Oedekerk in als “The chosen one” en laat hem vervolgens alle stemmen (expres) slecht nasynchroniseren. Het resultaat is een komedie als geen ander waarbij de slechterik zichzelf Betty noemt, één van de vechtkunstenaars, Wimp Lo, met piepende schoenen rondloopt en denkt dat hij wint als hij verliest en vol zit met “klassieke” quotes.

Favoriete quote:
“That’s a lot of nuts!”

4. The Hangover

The Hangover

Een film waar ik blind naar toe ging en in jaren niet zo heb moeten lachen. Het verhaal over een vrijgezellenfeest in Las Vegas waarbij de bruidegom kwijt raakt, weet door z’n schokkende en onverwachte grappen en geniale rol van Zach Galifianakis een plekje in deze top 10 te veroveren.

Favoriete gedeelte: Het moment dat de mannen wakker worden en ontdekken wat er allemaal gebeurd is.

3. Office Space

Office Space

De tweede Mike Judge film in deze top 10. Als je ooit in je leven op een kantoor hebt gewerkt zullen de situaties je erg bekend voor komen. Van rapporten die je op tijd moet inleveren tot managers die het bloed onder je nagels vandaan halen. Een must see als je even de frustraties van kantoor kwijt wilt raken.

Favoriete gedeelte: Naast de stukken met Milton en zijn “stapler” het moment dat de drie collega’s besluiten hun frustraties uit te leven op een printer.

2. Intouchables

Intouchables

Ondanks het feit dat deze film gebaseerd is op een waar verhaal, is deze film dankzij het scherpe script en overtuigende acteerprestatie van Omar Sy een feel good komedie die tegelijkertijd harten weet te winnen.

Favoriete gedeelte: Het moment waarop Sy’s karakter voor het eerst opera ziet.

1. Dumb and Dumber

Dumb and Dumber

Alhoewel het recente vervolg erg teleurstelde heeft het origineel z’n status als klassieker verdiend. Lloyd (Jim Carrey) en Harry (Jeff Daniels) proberen samen een koffer terug te brengen terwijl ze achterna worden gezeten door huurmoordenaars. Door z’n hilarische situaties en klassieke quotes is dit m’n favoriete komedie.

Favoriete gedeelte: Wanneer de twee een hete peper eten en proberen dit met mosterd en ketchup te blussen.

Wat zijn jouw favoriete komedies?

8 reacties op “Top 10 Komedies

    • Ja, die scène kom ik inderdaad ook niet bij. Vooral omdat ze het tot het uiterste door laten gaan, wat het juist zo hilarisch maakt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.