De betere film: Alien vs. Aliens

alien

Als het om films gaat heeft iedereen z’n eigen mening en één van de meest interessante discussies is wanneer twee (zeer goede) films vergeleken worden. Daarbij komt soms de vraag naar boven:
Als je er maar één mag kiezen, welke is dan de betere film?

Het doel van deze nieuwe serie is om die discussie hier te voeren en te kijken welke van de twee het meest gekozen wordt (en dus de titel krijgt van “de betere film”). Het betekent niet dat de andere film slecht is, maar het maakt duidelijk welke film de voorkeur krijgt.

De keuze deze week is een interessante, omdat de films tot dezelfde filmserie behoren, maar onderling erg verschillend zijn.

Alien
Alien
Alien is een spannende sci-fi horror film die zich afspeelt in een krappe ruimte, geregisseerd door Ridley Scott.

Aliens
Aliens
Aliens is wat een vervolg vaak is: Meer karakters, meer aliens en meer actie. Het gevoel bij deze film is anders en is het beste te beschrijven als een sci-fi actiefilm.n movie. Geregisseerd door James Cameron.

Als je er maar één mag kiezen, welke is dan de betere film?

4 reacties op “De betere film: Alien vs. Aliens

  1. Ik vind het een beetje appels met peren vergelijken. Alien is natuurlijk een huiveringwekkende horror/sci-fi terwijl Aliens meer een actiefilm is. Maar als ik moet kiezen dan een lichte voorkeur voor Aliens, omdat ik deze persoonlijk iets vermakelijk vind dan zijn voorganger 🙂

    • Natuurlijk zijn het twee hele andere films, maar aangezien ze deel uitmaken van dezelfde serie is het toch interessant als je er maar eentje mag kiezen. Zelf ga ik voor het origineel, sfeer is daar zoveel beter/spannender.

Leave a Reply

Your email address will not be published.