De vele gezichten van… Morgan Freeman

Morgan Freeman

Morgan Freeman werd geboren op 1 juni 1937 in Memphis Tennessee. Op 9-jarige leeftijd speelde hij in een toneelstuk op school en op 12-jarige won hij een acteerwedstrijd. Hij studeerde in 1955 af en besloot als radar technicus aan de slag te gaan bij de luchtmacht. Hij nam acteer- en danslessen begin jaren zestig. Hij was bij de Los Angeles City College een transcript klerk. Hij verhuisde naar New York, werkte als danser en maakte deel uit van de Opera Ring musical theater groep. Daarna begon hij meer te acteren en kreeg hij een rol in de film The Pawnbroker in 1965. Hij speelde op Broadway, terwijl hij daarnaast ook in TV shows speelde en bijrollen in films. Met zijn hoofdrol in Driving Miss Daisy werd hij bekend bij een breder publiek. Het aantal films waarin hij speelde is groot en hij heeft God gespeeld, maar ook twee keer de president van Amerika. Zijn rol in Million Dollar Baby werd bekroond met een Oscar.

Overzicht rollen Morgan Freeman films

Click to enlarge

Van links naar rechts: Who Says I Can’t Ride a Rainbow!, The Electric Company, Roll of Thunder Hear My Cry, Coriolanus, Attica, Brubaker, Death of a Prophet, Ryan’s Hope, The Marva Collins Story, Another World, Harry & Son, Teachers, The Atlanta Child Murders, That Was Then… This Is Now, The Gospel at Colonus, The Twilight Zone, Resting Place, Street Smart, Clinton and Nadine, Clean and Sober, Lean on Me, Johnny Handsome, Driving Miss Daisy, Glory, The Bonfire of the Vanities, Robin Hood: Prince of Thieves, The Power of One, Unforgiven, The Shawshank Redemption, Outbreak, Se7en, Moll Flanders, Chain Reaction, Kiss the Girls, Amistad, Hard Rain, Deep Impact, Under Suspicion, Nurse Betty, Along Came a Spider, High Crimes, The Sum of All Fears, Levity, Dreamcatcher, Bruce Almighty, Guilty by Association, The Big Bounce, Million Dollar Baby, Unleashed, Edison, Batman Begins, An Unfinished Life, Lucky Number Slevin, 10 Items or Less , The Contract, Evan Almighty, Gone Baby Gone, Feast of Love, The Bucket List, Wanted, The Dark Knight, Thick as Thieves, The Maiden Heist, Invictus, Red, Dolphin Tale, The Magic of Belle Isle, The Dark Knight Rises , Olympus Has Fallen, Oblivion, Now You See Me, Last Vegas, The Lego Movie, Transcendence, The Last Knights, Life Itself

Wat is je favoriete Morgan Freeman film?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Morgan Freeman

Leave a Reply

Your email address will not be published.