2015 Blindspot series

2015 Blind Spot Series

De afgelopen jaren deden veel engelstalige bloggers mee aan de “Blindspot series”. De bedoeling is om 12 klassieke films te kiezen die je nog nooit gezien hebt en waarvan je het gevoel hebt dat je die eigenlijk wel zou moeten kijken. Na het zien van elke film is het de bedoeling dat je er vervolgens over schrijft. Aangezien ik een te lange “to watch” lijst heb met veel films die er al jaren in staan, leek het me een goed idee om dit jaar ook eens mee te doen. Dus ik heb een aantal films uit die lijst gekozen en er een aantal toegevoegd waar andere bloggers lyrisch over waren.

Het resultaat is het volgende lijstje:

1. Nashville
2. Almost Famous
3. Harold and Maude
4. Three colours trilogy: Red
5. Three colours trilogy: White
6. Three colours trilogy: Blue
7. The Hudsucker Proxy
8. The Insider
9. The Right Stuff
10. Aguirre, the Wrath of God
11. 10 Things I Hate About You
12. The Last Starfighter
13. Dangerous Liaisons

10-things-i-hate-about-you-poster 968full-dangerous-liaisons-poster aguirre-wrath-of-god-drama-germany-f2-original-movie-poster Almost-Famous-Poster-1-almost-famous-15031119-1012-1500
harold_and_maude_ver3_xlg hudsucker_proxy nashville_ver1_xlg The Last Starfighter (1984) 3
the-insider-1999-movie-poster the-right-stuff-52afa175ac533 yOQz4bz9odgXx3EBq9pULzd1ywo

Wat vindt je van deze lijst en welke films zou jij kiezen om te kijken?

10 reacties op “2015 Blindspot series

 1. Almost Famous staat ook nog op mijn lijstje, maar die film staat ook op Netflix dus dat moet goed komen. Grappig dat je op aanraden The Hudsucker Proxy op je lijstje hebt staan. Deze heb ik een paar jaar geleden voor het eerst gezien en eigenlijk ben ik hiermee in aanraking gekomen door mijn interesse in de werken van The Coen Brothers. In die fase heb ik heel veel van hen gezien waaronder deze film en ik werd zeer aangenaam verrast. En ik ben van mening dat er wel meer van dit soort pareltjes bestaan die tot op heden nog niet op de radar staan, maar zeker de moeite waard zijn om te gaan kijken.

  • Heb Almost Famous inderdaad op Netflix zien staan en in m’n lijst gezet. De rest zal ook niet al te moeilijk te vinden zijn. Het zijn per slot van rekening geen onbekende titels.

   Heb ook veel van de Coen brothers gezien, maar deze nog niet. Het is dat ik twee jaar geleden het grootste gedeelte van de IMDB top 250 heb doorgewerkt, waardoor ik in aanraking ben gekomen met veel klassiekers. Anders had het lijstje er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

   • Ah leuk. Ik ben daar nog niet mee bezig geweest, maar misschien wordt dat wel een goed voornemen van mij voor 2015 🙂 Meestal laat ik mij leiden door acteurs, regisseur of inderdaad als ik blogs en websites lees op Internet. Zo kom je vaak wel leuk materiaal tegen.

    • Is zeker de moeite waard om zo’n lijst te pakken. Vervolgens een site als icheckmovies.com gebruiken (die nog vele andere interessante lijsten heeft) om bij te houden wat je wel en niet gezien hebt van die lijst.

 2. Pingback: Vraag van de week: Goede voornemens? - De Filmkijker

 3. Almost Famous en 10 Things I Hate About You zijn twee van mijn all time favorites en zeker het bekijken waard. Ik moet bekennen, de rest van de films heb ik ook niet gezien.

 4. Pingback: Recensie: Almost Famous (2000) - De Filmkijker

 5. Pingback: Mijn Filmjaar: 2015 - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.