Jungle Shuffle (2014)

recensie Jungle shuffle

Het is eenzaam aan de top en dat is op het gebied van computeranimatie ook. De topfilms hebben budgetten van tientallen miljoenen en er worden ook flinke bedragen aan promotie uitgegeven om die investering er uit te krijgen. Voor kleinere studio’s is het daardoor moeilijk om zich daarmee te meten. Niet alle animatiefilms weten op te vallen is Jungle Shuffle is daar één van. Weet deze kinderfilm zich echter voldoende te onderscheiden om zo toch nog de aandacht te krijgen?

recensie Jungle shuffle

Het verhaal draait om twee neusberen, Manu en Sacha. De twee zien elkaar wel zitten, maar door omstandigheden mogen ze elkaar niet meer zien. Wanneer Sacha dan vervolgens gevangen wordt genomen door jagers die haar naar een gekke, kwaadaardige professor willen brengen die probeert een superkip te maken probeert Manu haar te vinden en te bevrijden.

recensie Jungle shuffle

Dat er geen groot budget beschikbaar was voor de film wordt al snel duidelijk. De animatie is niet altijd even vloeiend en ook de omgevingen zijn relatief simpel. De karakters zelf hebben een “cel-shaded” look (alsof ze uit een stripboek komen) en hun design is vaak niet mooi (bijvoorbeeld bij een panter of diverse apen). De karakters zijn eendimensionaal en ondergaan amper ontwikkeling. Vanaf het begin is al duidelijk in welke richting het verhaal zich zal ontwikkeling en dat resulteert in een film die geen indruk weet te maken. Het verhaal zelf zal misschien kinderen voldoende kunnen boeien, maar ouderen zullen al heel snel afhaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.