Plekken: Tony Montana’s villa (Scarface)

Na vorige keer het huis uit The Godfather (en onder andere The Bodyguard) bekeken te hebben, is Tony Montana’s villa uit de Scarface film van 1983 de volgende plek.

De film


Scarface

Doordat hij uiterst succesvol is in de drugshandel in Miami kan Al Pacino’s karakter dit indrukwekkende huis kopen. Het interieur is overdadig, met alles wat Tony Montana maar wil. Met z’n rode kleuren, marmeren trappen en het standbeeld met de inspirerende woorden “The world is yours” bovenop toont hij z’n succes. Zijn kantoor bevind zich bovenaan de trappen, met een groot buro, verschillende beveligingscamera’s en z’n initialen in goud op zijn stoel.

Scarface huis

Het is ook in dit huis waar hij trouwt met Elvira Hancock (Michelle Pfeiffer) en uiteindelijk ook z’n einde zal vinden terwijl hij zichzelf probeert te verdedigen.

De plek

Alhoewel de film zich afspeelt in Miami bevindt het huis zich niet in die stad, maar moet je helemaal naar Californië reizen. Het adres van het huis is 631 Para Grande Lane, Santa Barbara. Het huis heeft de naam “El Fureidis” (“Tropisch Paradijs”) en werd in 1906 gebouwd door James Waldron Gillespie. De architect was Betram Goodhue. De inspiratie voor het ontwerp was een reis die hij samen met Gillespie een jaar lang maakte. Het huis heeft vier slaapkamers, negen badkamers, een zwembad en prachtige tuinen. Het huis staat op het moment te koop en als je het nog toevallig hebt liggen, kan van jou zijn voor “slechts” 35 miljoen dollar.

Natuurlijk doe je zo’n aankoop niet zomaar en wil je even binnen rondkijken. Dat kan door middel van een virtuele tour. Wat daar meteen opvalt is dat het huis er van binnen niet hetzelfde uitziet als in de film. Reden hiervoor is de opnames in het huis allemaal op een set gedaan zijn bij Universal Studios. Mocht je het huis aanschaffen kan je dus niet de “Say hello to my little friend” scene naspelen.

2 reacties op “Plekken: Tony Montana’s villa (Scarface)

Leave a Reply

Your email address will not be published.