Let’s Be Cops (2014)

recensie let's be cops

Kan je één enkel idee, in dit geval twee mannen die doen alsof ze politieagenten zijn, tot een film van meer dan anderhalf uur uitrekken? M’n verwachting was dat het zou resulteren in een film die al snel in herhaling zou vallen en daardoor niet de moeite waard zou zijn. Toch ben ik van nature uit erg nieuwsgierig en was ik benieuwd of de film precies was wat ik verwachtte.

review let's be cops

Justin (Damon Wayans Jr.) en Ryan (Jake Johnson) zijn twee vrienden die voor een gekostumeerd bal besluiten zich als politieagenten te verkleden. Wanneer ze na dit feest de reacties van anderen zien die denken dat ze echte agenten zijn besluiten de twee hier gebruik van te maken. Dat gaat steeds een stap verder, waarbij Justin steeds meer bezwaren heeft, totdat ze in aanraking komen met een gevaarlijke crimineel, Mossi (James D’Arcy), die lokale ondernemers “beschermgeld” laat betalen. Het betekent voor hen een groter probleem dan ze zich realiseren.

bespreking let's be cops

Zoals gezegd waren m’n verwachtingen van deze film alles behalve hoog, maar toch wist het me positief te verrassen. Nergens had ik het gevoel dat de grap te lang werd uitgerekt of dat er in herhaling gevallen viel waardoor ik me erg met de film heb kunnen vermaken. Wayans Jr. en Johnson hebben een overtuigende chemie en de diverse ondersteunende karakters zorgen voor een leuke komedie die ik met plezier heb gekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.