De vele gezichten van… Jude Law

Overview movies Jude Law career

Jude Law werd geboren op 29 December 1972 in Lewisham, Londen. Hij begon met acteren bij het National Youth Music Theatre in 1987 en speelde in verschillende toneelstukken. Hij werd genomineerd voor een Laurence Olivier Award en kreeg de Ian Charleson Award voor beste nieuwkomer. Hij speelde op Broaway, waarvoor hij een Tony Award nominatie kreeg en de Theatre World Award. Zijn eerste televisierol was in The Tailor of Gloucester in 1989. Hij speelde verschillende kleine rollen voordat hij een hoofdrol kreeg in The Crane. Zijn rol in het misdaad drama Shopping betekende een doorbraak voor hem. Hij had rollen in Wilde, eXistenZ, The Talented Mr. Ripley, Enemy at the Gates, A.I. Artificial Intelligence, Road to Perdition, Alfie, Cold Mountain, Sleuth, Repo Men, Sherlock Holmes, Side Effects en vele anderen.

Overzicht films Jude Law rollen

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Jude Law rol?

Lees ook:

6 reacties op “De vele gezichten van… Jude Law

  1. Pingback: Recensie: Spy (2015) - De Filmkijker

  2. Pingback: Black Sea (2015) - Recensie - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.